foto: Eduards Paņičevs
Pat slaveno režisoru Alvi Hermani ar saldējumu koncertā nelaiž
Alvis Hermanis un Kristīne Krūze saulainajā laikā sevi palutināja ar saldējumu. Ar našķiem rokās abi devās uz ieeju koncertzālē, kur viņus apturēja apsardze.
Slavenības
2017. gada 30. jūlijs, 14:02

Pat slaveno režisoru Alvi Hermani ar saldējumu koncertā nelaiž

Kasjauns.lv

Alvim Hermanim un viņa sievai aktrisei Kristīnei Krūzei pasaulslavena belkanto dueta koncerta apmeklējums izvērtās nelāgi – režisūras metram un viņa pavadonei apsargs liedza ieeju, kamēr abi nebūs notiesājuši līdzpaņemto saldējumu.

Retas šovasar ir dienas, kad nākas aizdomāties, vai palutināt sevi ar saldējumu, bet diena, kad Dzintaru koncertzālē uzstājās belkanto duets no ASV – Lorenss Braunlijs un Sāra Koberna –, bija tieši tāda. Viedokļa līderis un Eiropā viens no atpazīstamākajiem Latvijas režisoriem Hermanis ar sievu, laikus ieradušies uz koncertu, pirms ieejas koncertzālē iegādājās vēso našķi un, neko ļaunu nenojaušot, virzījās uz ieeju. Viņus apturēja bargs apsardzes darbinieks, kas kultūras jomas spožajam pārim strikti paziņoja, ka nācēji ar saldējumiem rokās, lai tur lūst vai plīst, netiks ielaisti.

foto: Eduards Paņičevs
Ar pirmo mēģinājumu neiekļuvuši pasākuma norises vietā, Hermanis un Krūze iepazinās ar Dzintaru koncertzāles repertuāru.

Žurnāls "Kas Jauns" vēsta, ka Hermanis un Krūze uzvedās solīdi un nekādus iebildumus necēla – devās maliņā un tiesāja vafeles turzas ar vēso gardumu. Laiku īsinot, viņi iepazinās ar repertuāru, kas tuvākajā laikā vēl notiks koncertzālē. Uz mirkli pie ieejas parādījās arī viens no pasākuma organizatoriem, režisors un Rīgas domes deputāts Andrejs Žagars, kas tā kā jokojot, tā kā provocējot, uzzinājis par ķibeli, apjautājās: „Jūs nelaiž iekšā?” Kad saldējums bija apēsts, abi kultūras ļaudis Dzintaru koncertzāles teritorijā tika ielaisti.