foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Cik labi prinči Viljams un Harijs saprotas ar Kamillu?
Prinču Vilajama un Harija un Korncvolas hercogienes Kamillas attiecības veidojās ļoti lēni, soli pa solītim daudzu gadu garumā, līdz princeses Diānas dēli viņu pieņēmuši un iemīlējuši.
Slavenības
2017. gada 28. jūlijs, 07:03

Cik labi prinči Viljams un Harijs saprotas ar Kamillu?

Kasjauns.lv

Kornvolas hercogiene Kamilla 17. jūlijā nosvinēja savu 70. dzimšanas dienu. Kur vēl labāks laiks, lai atskatītos uz svarīgākajām attiecībām viņas dzīvē. Kā viņa saprotas ar saviem padēliem princi Viljamu un princi Hariju? Vai Kamillai izdevies iegūt uzticību viņu acīs un izpelnīties draudzību?

Velsas princim Čārlzam un Kamillai bija romāns vēl ilgi pirms prinču Viljama un Harija nākšanas pasaulē. Abi tolaik vēl bija divdesmitgadnieki. Dienests jūras flotē Čārlzu aizveda prom uz ilgu laiku un abu attiecības izira. Kamilla apprecēja savu bijušo puisi Endrū Pārkeru-Boulzu un Čārlzs savam krusttēvam vēstulē atzinās – „Es pieņemu, ka šī tukšuma sajūta beigu beigās pāries.”

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs.

gallery icon
19

Čārlzs un Kamilla tomēr saglabāja draudzīgas attiecības arī pēc šķiršanās, turklāt abi dzīvoja netālu viens no otra. Pārkeri-Boulzi bija bieži viesi Čārlza lauku mājās Haigrovā. Čārlzu pat uzaicināja kļūt par Kamillas dēla Toma krusttēvu.

Karaliskā ģimene mudināja nākamo troņmantinieku pēc iespējas drīzāk apprecēties. Princim jau bija pāri 30. Pēc samērā īsa saderināšanās laika un tikai 12 randiņiem, Čārlzs apprecēja 20 gadus veco lēdiju Diānu Spenseri. Pārkeri-Boulzi pat bija aicināto viesu skaitā Svētā Pola katedrālē, kur notika Velsas prinča un princeses laulību ceremonija.

Tolaik Čārlza un Kamillas romantiskās attiecības bija beigušās un publiski viņi netika redzēti kopā. Čārlza un Diānas dēli prinči Viljams un Harijs ar Kamillu bērnībā nesatikās, taču viņi noteikti bija par šo sievieti dzirdējuši. Drīz vien puse pasaules runāja par mīlas trijstūri, kurā bija iesaistīta mazo prinču māte Diāna un tēva bijusī mīlestība Kamilla, kura atkal bija atgriezusies Čārlza dzīvē.

Kad izira Čārlza un Diānas laulība, princese Diāna zēniem atklāti pastāstīja par savām izjūtām pret Kamillu un abos prinčos mitinājās iekšējs naids pret šo sievieti, kuru Diāna mēdza saukt par „Čārlza lēdiju”.

Čārlzs un Diāna pašķīrās 1992. gadā (oficiāli laulība šķirta vēlāk) un pēc pieciem gadiem tēvs centās iepazīstināt dēlus ar sievieti, kuru cerēja kādudien apņemt par sievu. Tas bija 1997. gada vasarā, kad Čārlzs uzaicināja dēlus uz sarunu – nedaudz pastāstīja par savām attiecībām un ieminējās, ka vēlētos viņus iepazīstināt ar Kamillu. Šai domai īpaši pretojās Viljams. Čārlzs nojauta, ka tā būs un neizdarīja spiedienu, atstājot iepazīšanos uz vēlāku laiku.

Divus mēnešus vēlāk autoavārijā Parīzē traģiski bojā gāja Diāna, kas nozīmēja tikai to, ka Čārlzam bija jābūt līdzās, lai mierinātu dēlus. Romantiskās attiecības vajadzēja atstāt otrajā plānā. Nākamā gada laikā Čārlza un Kamillas attiecības bija ļoti ieturētas. Šajā laikā bija vieglāk iepazīstināt Kamillu ar karalieni.

foto: Splash News/ Vida Press
Princim Viljamama bija vajadzīgs ilgāks laiks, lai pieņemtu Kamillu. Tagad viņus vienojot sirsnīgas attiecības.

Tikai laikam ritot prinči Viljams un Harijs spēja saskatīt, ka attiecības ar Kamillu dara viņu tēvu laimīgu. Viljamam bija 16 gadu, kad viņš ierosināja tikšanos. Iepazīšanās notika 1998. gada jūnijā Sentdžeimsa pilī Londonā, kur Čārlzs tolaik dzīvoja ar abiem dēliem.

Viņi sarunās aizvadījuši pusstundu un izskanēja informācija, ka tikšanās norisinājusies veiksmīgi. Taču pēc tās Kamilla iznākusi un teikusi: „Man vajag iedzert.”

Drīz pēc tam Viljams ar Kamillu satikās uz kopīgu tējas pēcpusdienu un pusdienām, šādi pamazām un palēnām iepazīstot vienam otru.

Harija pirmā tikšanās ar Kamillu notika dažas nedēļas vēlāk un noritēja nepiespiestākā gaisotnē. Harijs tēva topošo sievu satika tējas pēcpusdienā Haigrovā, kuru viņa apmeklēja kopā ar saviem bērniem Tomu un Loru.

Viljams un Harijs ļoti lēni pieņēma Kamillu. Šīs attiecības tika būvētas soli pa solītim nākamo septiņu gadu garumā. 1998. gada novembrī prinči rīkoja sava tēva 50. dzimšanas dienu un Kamillai atvēlēja vietu līdzās Čārlzam, lai gan tolaik vēl Viljama un harija attieksme pret šo sievieti bija ļoti rezervēta.

Kamilla sāka laiku pa laikam palikt pie Čārlza viņa Londonas rezidencē, kad arī abi dēli bija pilsētā. Taču, kad Čārlzs ar zēniem devās uz Haigrovu, Kamilla pēc vakariņām brauca mājup uz netālu esošo sev piederošo īpašumu. Viņa to darīja aiz cieņas pret Viljama un Harija māti princesi Diānu, kura Haigrovu reiz sauca arī par savām mājām.

Līdz 2005. gadam, kad Čārlzs un Kamilla apprecējās, Viljama un Harija attieksme pret tēva jauno sievu bija ievērojami uzlabojusies. Īsi pēc kāzām Harijs intervijā izteicās sekojoši: „Viņa ir brīnišķīga sieviete. Viņa darījusi mūsu tēvu ļoti, ļoti laimīgu. Tas ir vissvarīgākais. Mēs ar Viljamu viņu ļoti mīlam.”

Nākamo 12 gadu laikā pēc kāzām prinču un pamātes Kamillas attiecības kļuvušas ļoti draudzīgas, cieņas un mīlestības pilnas. Par to liecina arī tas, ka Kornvolas hercogienes Kamillas mazmeita Elaiza Lopesa bija viena no līgavas māsām Viljama un Ketrīnas kāzās. Harijs pat esot paņēmis līdzi rotaļlietu, lai mazajai meitenītei būtu ar ko paspēlēties.

Lai gan sākotnēji izskanēja dažādi viedokļi, tagad tiek minēts, ka arī hercogienei Ketrīnai ar Kamillu izveidojušās ļoti sirsnīgas attiecības. Ketrīnas kāzu dienā Kamilla jaunajai līgavai pasniegusi īpašu aproci ar Ketrīnas un prinča Viljama iniciāļiem.