foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Samtainās balss saimniecei Lindai Leen šodien 38. Apsveicam!
Linda Leen vienmēr lieliska bijusi duetā ar „Prāta vētras” solistu Renāru Kauperu.
Slavenības
2017. gada 26. jūlijs, 06:25

Samtainās balss saimniecei Lindai Leen šodien 38. Apsveicam!

Kasjauns.lv

Nav tāda cilvēka Latvijā, kas, sasniedzis apzinīgu vecumu, nebūtu dzirdējis ne vārda par mūziķi Lindu Leen, par viņas izdarībām, mīlas līkločiem vai dievīgi izpildītām kompozīcijām.

Spilgtas fotogrāfijas no Lindas Leen muzikālās karjeras

Linda Leen gan savas muzikālās karjeras pirmsākumos pirms 15 gadiem, gan tagad tiek uzskatīta par vienu no seksīgākajām dziedātājām Latvijā.

gallery icon
48

Linda mums ir viena tāda. Protams, ar saviem stiķiem un niķiem, stingrām prasībām pret sevi un citiem mūzikā, neapdomīgām izdarībām, sēžoties pie auto stūres. Dziedātāja dzimusi Cēsīs, pēc tam viņas ģimene dzīvojusi Baldonē, Mālpilī un Talsos. Mācījusies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas koledžas vokālajā nodaļā.

2000. gadā ieguvusi LNT „Mūzikas balvu 2000” kā labākā dziedātāja. Šī paša gada 29. decembrī iznāk arī Lindas Leen debijas albums „Let's Go Insane”. 2001. gadā viņa uzvar divas nominācijās „Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā 2000” - par labāko pop & roka albumu un labāko debiju.

Pēc pirmā albuma izdošanas vairākus gadus soloalbumi netiek ierakstīti, tomēr Linda Leen piedalās Prāta Vētras dziesmas „Reality Show” un „Mumij Troll” dziesmas „Medvedica” ierakstos, kā arī sadarbojas ar vairākiem citiem māksliniekiem. Dziesmas, kas tapušas šajā sadarbībā, apkopotas izlasē "Divi". Līdz 2004. gadam Linda vada raidījumus Radio SWH.

Otrais albums „Chameleon”, kura stilu ietekmējis džezs un kura dziesmas aranžētas orķestrim, iznāk 2008. gada 12. septembrī. Tas nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai kā labākais gada pop albums, dziesma "Chameleon" nominēta kā gada labākā dziesma.

Ziemassvētku albums „Ziemasskaņas” iznāk 2009. gada nogalē.

2016. gada nogalē ar singlu "Beyond Velvet Skin" tiek pieteikts trešais dziedātājas soloalbums "Digital Church", kas iznāk šā gada janvārī. Dziesmas videoklips izraisa Valmieras Sīmaņa luterāņu draudzes protestus, jo tas filmēts viņu baznīcā, tās skatus vēlāk montējot ar citviet filmētām erotiskām ainām. Dziesma nominēta Mūzikas ierakstu gada balvai kā gada labākā dziesma.