foto: Mārtiņš Ziders
Skatītājos pat Alla Pugačova un Maksims Galkins! Ar Paula koncertu krāšņi atklāts “Jūrmalas festivāls”
Alla Pugačova un Maksims Galkins Dzintaru koncertzālē bauda klasisko mūziku “Jūrmalas festivāla” atklāšanas galā koncertā.
Slavenības
2017. gada 18. jūlijs, 09:58

Skatītājos pat Alla Pugačova un Maksims Galkins! Ar Paula koncertu krāšņi atklāts “Jūrmalas festivāls”

Kasjauns.lv

Apmeklētājus, kuru vidū bija gan prezidenta kundze Iveta Vējone, gan kultūras ministre Dace Melbārde, gan Krievijas estrādes primadonna Alla Pugačova, koncerta noslēgumā Maestro Raimonds Pauls negaidīti pārsteidza, pēkšņi no klavierēm pārmetoties spēlēt mūziķes Ksenijas Sidorovas akordeonu!

foto: Mārtiņš Ziders
“Jūrmalas festivāla” galā koncertā Raimonda Paula, Latvijas Radio bigbenda un kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” izpildījumā varēja dzirdēt pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžējumos.

No 17. – 19. Jūlijam Dzintaru koncertzālē norisinās trešais „Jūrmalas festivāls”, kurā šogad galvenās zvaigznes ir Maestro Raimonds Pauls, akordeoniste Ksenija Sidorova un pasaulslavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko. Festivāla atklāšanas vakarā sava talanta cienītājus Dzintaros pulcēja Raimonds Pauls, kurš kopā ar Latvijas Radio bigbendu, kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” stīgu grupu un akordeonisti Kseniju Sidorovu sniedza fantastisku klasiskās mūzikas koncertu, izpildot pasaulslavenu komponistu operu ārijas un melodijas.

“Jūrmalas festivāla” atklāšanas koncerta apmeklētāji

2017. gada 17. jūlijā Dzintaru koncertzālē tika atklātas “Jūrmalas festivāls”. To apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.

gallery icon
39


Koncertu apmeklēja gan Maestro tuvinieki, gan baudīja arī prominenti ļaudis, tostarp valsts pirmā lēdija Iveta Vējone, eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri, kultūras ministre Dace Melbārde un citi. Skatītāju zālē ērti iekārtojusies bija arī Krievijas estrādes leģenda Alla Pugačova ar vīru humoristu Maksimu Galkinu, kuri jau otro vasaru pavada īrētajā savrupnamā „Villa Marta” Jūrmalā. Tāpat kā ikviens zālē sēdošais, arī Pugačova un Galkins sirsnīgi aplaudēja pēc ikkatra priekšnesuma.

Raimonds Pauls “Jūrmalas festivāla” atklāšanā

Jau trešo gadu Dzintaru koncertzālē skatītājus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē “Jūrmalas festivāls”. 2017. gada 17. jūlijā atklāšanas koncertā ...

gallery icon
69

Koncerts bija izcils. Programmā skanošās pasaulslavenu komponistu operu ārijas un melodijas aranžējis britu mūziķis Kallums O (Callum Au), ar kuru Latvijas Radio bigbendam izveidojusies auglīga sadarbība jau agrāk, tostarp nesenajā projektā “Johana Sebastiana Baha reminora klavierkoncerts”, kur jaunajam māksliniekam izdevās ārkārtīgi smalki Baha mūziku saliedēt ar džeza ritmiem, kā arī ar pārsteidzoši labskanīgu harmoniju izgaismot agrāk vēl neatklātas krāsas Latvijas Radio bigbenda skanējumā. Arī programmā “Operu ārijas”, saglabājot melodiju pirmatnējo būtību un skaistumu, tās atklāsies jaunā un pārsteidzošā, harmoniski krāšņā skanējumā, ko iekrāsos gan džeza mūzikas klātesamība, gan īpašais klavieru skanējums, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajai maestro spēlei. Un programmā – gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas, gan lappuses no Riharda Vāgnera daiļrades un franču opermūzikas – Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaka darbiem, kā arī Žorža Bizē “Karmenas”, čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka “Nāras” un Džordža Gēršvina meistardarba “Porgijs un Besa”.

foto: Toms Norde
Koncerta kulminācija - Raimonds Pauls un Ksenija Sidorova akordionu duelī!


Savukārt šodien “Jūrmalas festivālā” klausītājiem tiks piedāvātas veselas divas programmas. Pulksten 18.00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē jeb Mazajā zālē uz skatuves kāps publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova, lai kopā ar “Spīķeru kvarteta” stīgu virtuoziem klausītājiem piedāvātu oriģinālu un stilistiski daudzveidīgu koncertprogrammu. Savukārt pulksten 20.00 uz unikālu koncertu Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē aicinās pasaulslavenais Londonas gospeļkoris, kuri regulāri uzstājas kopā ar tādām pasaules mūzikas megazvaigznēm kā Madonna, Kailija Minoga, Stings, Eltons Džons, Tīna Tērnere, Džeimss Brauns, Džordžs Maikls, Pols Makartnijs, Depeche Mode un citiem slaveniem māksliniekiem.
Festivāla noslēguma koncertā - 19. jūlijā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzāles mazajā zālē ar jaunu programmu un vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies pasaules opernamu zvaigzne Aleksandrs Antoņenko. Solokoncertā, kurā viņam pievienosies pianists un bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, pirmo reizi Aleksandra Antoņenko izpildījumā dzirdēsim skaistākās melodijas no komponista Riharda Štrausa daiļrades.