Krievija apliecina savu favorītu statusu, igauņiem Eirovīzija jau galā
Krievijas pārstāvim Eirovīzijā Sergejam Lazarevam (pa labi) uz Zviedriju līdzi devies arī viena no valsts lielākajām estrādes zvaigznēm Filips Kirkorovs.
2016. gada 11. maijs, 00:32

Krievija apliecina savu favorītu statusu, igauņiem Eirovīzija jau galā

Jauns.lv

Otrdien, 10. maijā, Stokholmas "Globe Arena" aizvadīts Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kurā piedalījās 18 valstu pārstāvji, bet tikai 10 no tiem cīņu turpinās sestdien finālā.

Pirmajā pusfinālā par vietu Eirovīzijas konkursa finālā cīnījās izpildītāji no Armēnijas, Austrijas, Azerbaidžānas, Bosnijas un Hercegovinas, Horvātijas, Kipras, Čehijas, Igaunijas, Somijas, Grieķijas, Ungārijas, Islandes, Maltas, Moldovas, Melnkalnes, Krievijas, Sanmarīno un Nīderlandes.

Par visas Eirovīzijas galveno favorītu uzskatītā krievu izpildītāja Sergeja Lazareva priekšnesums vienaldzīgu atstāja reti kuru skatītāju, un viņš apliecināja savu statusu un iekļuva finālā. Tāpat no pirmā pusfināla tālākai cīņa kvalificējās Azerbaidžānas, Nīderlandes, Ungārijas, Horvātijas, Austrijas, Armēnijas, Čehijas, Kipras un Maltas pārstāvji. Par vienu no pirmā pusfināla neveiksminiekiem jāuzskata igauņu pārstāvi Juri Pootsmanu, kurš, neskatoties uz plašo starptautisko popularitāti, nespēja iekļūt finālistu vidū.

Konkursa otrais pusfināls notiks ceturtdien, 12.maijā, un tajā ar pirmo kārtas numuru uzstāsies Latvijas pārstāvis Justs Sirmais, izpildot dziesmu "Heartbeat". Latvijai šajā pusfinālā būs jākonkurē ar Albānijas, Austrālijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Bulgārijas, Dānijas, Maķedonijas, Gruzijas, Īrijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Serbijas, Slovēnijas, Šveices un Ukrainas pārstāvjiem.

Konkursa fināls notiks 14.maijā.

Otru pusfinālu, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

Pērn Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, pateicoties dziedātājas Aminatas Savadogo sniegumam, ieņēma sesto vietu.

Kasjauns.lv, Foto: ITAR-TASS/LETA, Andres Putting (EBU)