Nu ko, mīlīši, šovakar Justs iziet arēnā! Eiropa, saturies! FOTO. VIDEO
Justs Sirmais kopā ar dziesmas „Heartbeat” autori Aminatu Savadogo „Eirovīzija 2016” atklāšanas dienā.
2016. gada 12. maijs, 05:41

Nu ko, mīlīši, šovakar Justs iziet arēnā! Eiropa, saturies! FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Šovakar Eirovīzijas otro pusfinālu Stokholmā pulksten 22 kā pirmais atklās mūsējais Justs Sirmais (21) ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu „Heartbeat”. Bukmeikeru prognozes liecina – Justam ir labas iespējas iekļūt finālā.

Justs ir viens no bukmeikeru favorītiem jau kopš dienas, kad dziesma tika atskaņota LTV konkursā “Supernova”. Eksperti dziesmu „Heartbeat” novērtējuši kā mūsdienīgu. Justs Kasjauns.lv atklāja, ka gatavošanās procesā liels uzsvars likts uz horeogrāfiju – maksimāli panākt brīvības sajūtu un izmantot lielās skatuves priekšrocības. „Katrs mazais darbiņš, ir bijis ļoti svarīgs. Katra intervija, ko sniedzu, norūdīja mani tam, kas sagaidāms Stokholmā. Cītīgi apmeklēju arī angļu valodas nodarbības, gāju uz fitnesa nodarbībām, lai spētu pietiekami daudz kustēties. Bija daudz fotosesiju, filmēšanas un pasākumu, kur piedalījos. Uzskatu, ka esmu labi sagatavojies,” sacīja jaunais dziedātājs, ziņojot, ka kopš februāra viņam brīvas bijušas tieši četras dienas.

Justs ir gatavs parādīt savu labāko sniegumu Stokholmā “Globe Arena”, kur veiksme Latvijai stāvēja klāt arī 2000. gadā, kad trešo vietu Eirovīzijā ieguva “Prāta vētra”. Bukmeikeru prognozes liecina, ka Justam nevajadzētu būt problēmām nonākt Eirovīzijas finālā, un kopvērtējumā viņš varētu iekļūt labāko septītniekā.

Ja otrajā pusfinālā pirmais startēs Justs, tad pēcāk uz skatuves kāps mākslinieki no Polijas, Šveices, Izraēlas, Baltkrievijas, Serbijas, Īrijas, Maķedonijas, Lietuvas, Austrālijas, Slovēnijas, Bulgārijas, Dānijas, Ukrainas, Norvēģijas, Gruzijas, Albānijas un Beļģijas. Pēc bukmeikeru prognozēm otrā pusfināla favorīte ir Krimas tatāru dziedātāja Džamala ar dziesmu „1944”, labus panākumus paģēr arī austrālietei Dami In un Bulgārijas dziedātājai Poli Genova. Tāpat prognozes liecina, ka finālam kvalificēsies Justs, kaimiņi lietuvieši, kā arī mākslinieki no Serbijas, Izraēlas, Beļģijas, Polijas un Norvēģijas.

Turēsim īkšķi par Justu, skatoties kanālā LTV1 konkursa tiešraidi pulksten 22. Turklāt mēs varam balsot par kādu no 17 dalībvalstu pārstāvjiem, kas šovakar uzstājas. Dīvaini, bet tikai par Justu nevarēsim balsot.

Justs Sirmais ar dievīgo kompozīciju „Heartbeat” Lietuvietis Donijs Montels ar dziesmu „I've Been Waiting For This Night”

   

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes, Thomas Hanses (EBU), Andres Putting (EBU)