foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Ar vārnām, kazām, slavenībām un pannām. 100 spilgti pensijā aizgājušā Mārtiņa Rītiņa foto
Mārtiņš Rītiņš un kaza. 2008. gads.
Slavenības
2017. gada 28. jūnijs, 14:43

Ar vārnām, kazām, slavenībām un pannām. 100 spilgti pensijā aizgājušā Mārtiņa Rītiņa foto

Kasjauns.lv

Mārtiņš Rītiņš bez šaubām ir dēvējams par Latvijas šefpavāru leģendu. Pēc 23 restorānā “Vincents” pavadītajiem gadiem tā šefpavārs un direktors nolēmis doties pelnītā pensijā. Piedāvājam ieskatu patiešām aizraujošajā un notikumiem bagātajā Mārtiņa Rītiņa radošajā dzīvē.

100 spilgti pensijā aizgājušā Mārtiņa Rītiņa foto

Šefpavāra Mārtiņa Rītiņa dzīve darbā un atpūtā.

gallery icon
100

Rītiņš restorānu "Vincents" vadīja kopš tā dibināšanas 1994. gadā. Šajā laikā šefpavārs saņēmis ne vien Igaunijas Terra Mariana Krusta ordeni, kā arī Nīderlandes un Beļģijas Karaļnamu ordeņus, bet arī Latvijas Triju zvaigžņu V pakāpes ordeni. Cita starpā Mārtiņš Rītiņš divkārt atzīts par Gada cilvēku tūrismā un 2014. gadā – arī par Gada šefpavāru. To cilvēku loks, kas baudījuši Rītiņa gatavoto maltīti restorānā “Vincents”, ir patiesi krāšņs. Viņu vidū ir pasaules vadošo valstu prezidenti - ASV prezidents Džordžs Bušs, Ķīnas prezidents Hu Jintao, Japānas imperators Akihito, Anglijas karaliskā ģimene un citi, kā arī pasaulē atzīti mākslinieki, mūziķi, diplomāti, uzņēmēji.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Mārtiņš Rītiņš jaunībā savā uzņēmumā Kanādā, pirms viņš pārcēlās uz Latviju.

Mārtiņš Rītiņš vadījis populāro TV pavārraidījumu “Kas var būt labāks par šo?” un citus raidījumos, kā arī piedalījies TV šovos. Viņš arī bija viens no olimpiskās lāpas nesējiem – Rītiņš veica 300 metru garu distanci Londonas olimpisko spēļu lāpas stafetē.