foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/All Ov/ Vida Press
Žannas Friskes vecāki nevēlas atgriezt pazudušo naudu un pārsūdz tiesas spriedumu
Žannas Friskes dzīvība izdzisa 2015. gadā, bet nesaskaņas viņas dzīvesbiedra un vecāku starpā vēl nav atrisinātas.
Slavenības
2017. gada 22. jūnijs, 15:13

Žannas Friskes vecāki nevēlas atgriezt pazudušo naudu un pārsūdz tiesas spriedumu

Kasjauns.lv

Pirms diviem gadiem mirušās dziedātājas Žannas Friskes vecāki Vladimirs un Olga Friske pārsūdzēja tiesas lēmumu par meitas ārstēšanai saziedotās naudas atgriešanu "Rusfond", vēstī Krievijas mediji. 

Atvadas no dziedātājas Žannas Friskes

Atvadas no dziedātājas Žannas Friskes 2015. gada 17. jūnijā.

gallery icon
7

Tiesa maija beigās lēma, ka Žannas piederīgajiem jāatgriež "Rusfond" vairāk nekā 21 miljonu rubļu (314 930 eiro), ko Krievijas iedzīvotāji saziedoja iecienītās dziedātājas smadzeņu audzēja ārstēšanas vajadzībām. Bija paredzēts, ka neizlietotos līdzekļus novirzīs smagi slimu bērnu glābšanai, tomēr tā nenotika. 

Friskes vecāki 16. jūnijā esot vērsušies tiesā ar apelāciju. 

Zīmīgi, ka atbildētājs šajā lietā ir ne tikai Friskes tēvs un māte, bet arī četrus gadus vecais dēliņš Platons, kura intereses tiesā pārstāv Žannas dzīvesbiedrs un dēla tēvs Dmitrijs Šepeļevs. Tāpat dziedātājas ģimenei noteikts apmaksāt tiesas nodevu 60 tūkstošu rubļu (898 eiro) apmērā. 

Kopumā "Rusfond" savāca 25 miljonu rubļu ziedojumus, tomēr viņas piederīgie varējuši atskaitīties tikai par 4,12 miljonu izlietošanu. Kur palikusi pārējā nauda, fondam nav zināms, tāpēc tas vērsās tiesā.

Mediji vēstī, ka arī Šepeļevs grasās pārsūdzēt spriedumu: "Es turpināšu cīnīties par vienīgo man nozīmīgo - mana dēla mieru un labklājību," viņš sacīja, uzsverot, ka Platons nav pat pieskāries šai naudai. Šepeļevs atzīmēja - esot pierādījumi, ka dažas dienas pirms Žannas nāves viņas mamma Olga izņēma naudu, taču nav zināms, kur tā palika. 

Žanna Friske pirms un pēc slimības

gallery icon
10

Dziedātāja Žanna Friske veselību atgūst pie Baltijas jūras

Krievijas mūziķe, kas jau aptuveni gadu cīnās ar smadzeņu vēzi, no ASV pārbraukusi uz Eiropu, kur Baltijas jūras krastā iziet ...

gallery icon
5

To, ka naudu izņēma Friskes mamma, šonedēļ Krievijas sarunu šovā "Pustj govorjat" apliecināja arī viņas tēvs. Viņš sacīja, ka nauda nav iztērēta, tikai paglabāta citur. 

Kā zināms, starp Žannas Friskes ģimeni un viņas dzīvesbiedru un dēla Platona tēvu Dmitriju Šepeļevu nesaskaņas nav rimušās arī šobaltdien, taču Friskes tēva Vladimira Kopilova izteikumi šovā raisījuši pamatīgu neizpratni cilvēkos.

Žannas tēvs raidījumā nepiedalījās, taču bija ierakstījis video vēstījumu, kurā pauda: "Kādas viņam [Dmitrijam Šepeļevam] ir tiesības atņemt radiniekiem Platonu? Tās ir mūsu asinis. Platona dēļ mēs zaudējām meitu, un viņš vēl bērnu mums atņem."

Žannas tēvs raidījumā sacīja: "Žanna pilnvaroja Olgu [Friskes māti] izņemt naudu, jo mums vairs nebija pašu naudas. Es no Šepeļeva paņēmu bankas karti, bet tur tukšums. Paskatījos izrakstos: astoņus miljonus viņš noņēma. Viņš ir augstprātīgs, cilvēkus uzskata par niecībām." Tēvs norāda, ka Šepeļevs kādreiz nebija nekas, bet tagad ticis pie naudas un noalgojis pat astoņus apsargus. 

"Par kādu naudu? Ja cilvēks pusotru gadu nekur nav strādājis? Sieva izņēma Žannas naudu, to, kas bija atlikusi. Svešu mēs neņēmām! Un atlikums ir bankā, viņa naudu neizņēma, tikai pārskaitīja," saka tēvs. 

Savukārt Šepeļevs atbild: "Dažas dienas pirms sievas nāves noņēma ne tikai "Rusfond" [ziedojumu] naudu... bija iztīrīti arī Žannas privātie konti. Man grūti saprast, kā, redzot mirstošo meitu, var iet uz banku un domāt par naudu? Radinieku muļķības dēļ 4 gadus vecajam puisītim [Platonam] ir 7 miljonu rubļu parāds [105 920 eiro]."

Šepeļevs norādīja, ka kopā ar Žannu jau tad, kad bija zināms par viņas slimību, iegādājās māju. "Tagad tai ir četri īpašnieki: es, mans dēls, vecmamma un vectēvs. Šie divi cilvēki noformēja īpašumtiesības uz māju, kura viņiem nekad nav piederējusi, viņiem nav nekādu morālu tiesību tur atrasties," viņš sacīja. 


Šepeļevs saka, ka māju iegādājās uz pusēm ar Žannu, bet remontu veica par saviem līdzekļiem. Savukārt Žannas tēvs paziņoja: "Pēc šiem viņa vārdiem viņš māju nesaņems... Es tur labāk tadžikus ielaidīšu!" 

Kā zināms, dziedātāja Žanna Friske pēc ilgas cīņas par savu dzīvību nomira 2015. gadā. Par to, ka viņai ir smadzeņu audzējs, viņa uzzināja grūtniecības laikā, tomēr nolēma laist pasaulē bērnu. 

Uzzinot par dziedātājas veselības problēmām, Krievijas telekanāls uzsāka labdarības maratonu, lai savāktu naudu Žannas ārstēšanai. Pēc dziedātājas nāves "Rusfond", kurš administrēja ziedojumu vākšanu, vērsās tiesā, pieprasot noskaidrot, kur palikusi neiztērētā nauda.