Džūlija Robertsa Kannās ierodas ar basām kājām. FOTO
Žurnāls "Vanity Fair" to nosauca par "kliedzošu modes dumpi".
Slavenības
2016. gada 13. maijs, 19:04

Džūlija Robertsa Kannās ierodas ar basām kājām. FOTO

Jauns.lv

Amerikāņu aktrise Džūlija Robertsa uzslavēta par pretošanos Kannu kinofestivāla stingrajai etiķetei, ceturtdien uz filmas "Money Monster" ("Naudas monstrs") pirmizrādi ierodoties basām kājām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

48 gadus vecā Robertsa bez apaviem staigājusi vairākās apbalvošanas ceremonijā un pat kāzās ar kantrimūzikas dziedātāju Lailu Lovetu 1993.gadā.

Kannu kinofestivāla etiķete pieprasa sievietēm valkāt vakartērpu un augstpapēžu kurpes. Pērn sašutumu sociālajos tīklos izsauca ziņas, ka festivālā nav ielaistas sievietes apavos bez augsta papēža.

Franču žurnāls "L'Express" Robertsas uznācienu uz Kannu sarkanā paklāja bez apaviem nodēvējis par "īstu karojoša feminisma aktu", kamēr slavenību jaunumu izdevums "Gala" raksta, ka aktrise "uzdrošinājusies izdarīt neiedomājamo".

Robertsa ceturtdien uz režisores Džodijas Fosteres jaunākās filmas "Money Monster" pirmizrādi bija ieradusies modes nama "Giorgio Armani" vakarkleitā. Kad aktrise pacēla kleitas malu, lai uzkāptu pa kāpnēm, varēja redzēt viņas basās kājas.

Žurnāls "Vanity Fair" to nosauca par "kliedzošu modes dumpi".

"Oskara" balvas laureāte Sūzana Sarandona Kannu kinofestivāla atklāšanas pasākumā ieradās vienkāršā bikškostīmā un kurpēs bez augsta papēža.

Amerikāņu aktrise Kristena Stjuarte pirms režisora Vudija Allena filmas "Cafe Society" pirmizrādes nopēla festivāla stingrās ģērbšanās prasības. "Tās nekavējoties jāmaina," viņa sacīja. "Es saprotu, ka jāierodas vakartērpā, taču jābūt izvēlei - vilkt apavus ar augstu papēdi vai bez tā."

 

LETA / Foto: Vida Press