Mūsdienu verdzība: putnu fermu strādnieki spiesti valkāt pamperus, jo darba laikā liegta tualete
Putnu fermu strādnieki uzņem bīstami maz šķidruma, cieš no sāpēm un diskomforta un riskē ar nopietnām veselības problēmām.
Trakā pasaule
2016. gada 13. maijs, 21:11

Mūsdienu verdzība: putnu fermu strādnieki spiesti valkāt pamperus, jo darba laikā liegta tualete

Jauns.lv

ASV putnkopībā strādājošajiem parasti tiek liegts apmeklēt tualeti darba laikā, tāpēc viņi ir spiesti valkāt pamperus, konstatēts globālās labdarības organizācijas “Oxfam” ziņojumā, par kuru vēsta britu laikraksts “Daily Telegraph”.

Organizācijas ASV filiāles “Oxfam America” ziņojumā teikts, ka vairākums no 250 tūkstošiem šajā sektorā strādājošo pēc lūguma atļaut aiziet uz tualeti saskārušies ar izsmieklu, lūguma ignorēšanu vai atlaišanas draudiem.

“Strādnieki cenšas tikt galā ar šo cilvēku pamatvajadzības noliegšanu. Viņi urinē un izkārnās, stāvot pie konveijera; viņi valkā autiņus darba laikā,” teikts ziņojumā.

Organizācija piebilda, ka šie strādnieki uzņem bīstami maz šķidruma, cieš no sāpēm un diskomforta un riskē ar nopietnām veselības problēmām.

“Oxfam” atsaucās uz anonīmiem strādājošajiem četros uzņēmumos – “Tyson Foods”, “Perdue”, “Sanderson” un “Pilgrim’s”, kur kopā ir 100 tūkstoši strādājošo jeb 60% no putnkopībā nodarbinātajiem ASV.

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas