Justam un viņa "Sirdspukstiem" - 15. vieta. Nākamgad Eirovīzija jārīko Ukrainai
Latvijas pārstāvis Justs Sirmais, šķiet, sasniedza savas varēšanas griestus, Eirovīzijā izcīnot 15. vietu. Nav slikti, ņemot vērā, ka viņa uzstāšanās kārta bija salīdzinoši tuvu diviem ļoti spēcīgiem šoviem - Krievijas un arī Ukrainas priekšnesumiem.
2016. gada 15. maijs, 01:40

Justam un viņa "Sirdspukstiem" - 15. vieta. Nākamgad Eirovīzija jārīko Ukrainai

Jauns.lv

Stokholmā „Globe Arena” noticis ilgi gaidītais Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā Latviju pārstāvēja Justs Sirmais ar Aminatas Savadogo dziesmu „Heartbeat” ("Sirdspuksti"). Justam šai reizē tika 15. vieta. Triumfēja Ukraina, kuru pārstāvēja Džamala, otrajā vietā atstājot Austrāliju, bet trešajā - Krieviju.

Eirovīzijas finālā Justs konkurēja ar Gruzijas, Bulgārijas, Austrālijas, Ukrainas, Serbijas, Polijas, Izraēlas, Lietuvas, Beļģijas, Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Spānijas, Vācijas, Zviedrijas, Armēnijas, Austrijas, Azerbaidžānas, Čehijas, Horvātijas, Kipras, Krievijas, Maltas, Nīderlandes un Ungārijas pārstāvjiem. Jau pirms fināla par favorītiem dēvēja Krievijas pārstāvi Sergeju Lazarevu, ukrainieti Džamalu un pat Eirovīzijā it kā neiederīgo Austrālijas pārstāvi Dami In.

Finālā visu izšķīra žūrijas un skatītāju vērtējums. Tiešraidē Latvijas sabalsotos rezultātus paziņoja dīdžejs Toms Grēviņš. Viņš un Valters Frīdenbergs arī komentēja lielo finālu.

Justu klātienē atbalstīja ģimene – mamma Solvita, māsa Bille un mazais brālis Marts, kā arī prāvs draugu pulciņš. Pirms braukšanas uz konkursu, Justs teica, ka viņam ir nozīmīgi rādīt mazajam brālim labu piemēru. Viņš ar šo uzstāšanos Eirovīzijā vēlējās arī pateikties mammai par neatlaidīgi ieguldīto darbu mūzikas jomā – vešanu uz pulciņiem, mūzikas skolu...

Justs Eirovīzijā vareni izpilda dziesmu „Heartbeat” Kasjauns.lv/ Foto: AFP/LETA