foto: Toms Norde
Ar grandiozu koncertu atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona
Dzintau koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncertā skatītājus priecēja arī Maestro Raimonds Pauls.
Slavenības
2017. gada 3. jūnijs, 13:36

Ar grandiozu koncertu atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona

Kasjauns.lv

2. jūnija vakarā Dzintaru koncertzāle pulcēja labākos skatuves māksliniekus, jo tika atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona. Lieliskajā koncertā uzstājās maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, pianisti Vestards Šimkus un Harijus Bašs, dziedātāja Dināra Rudāne, jaunais un talantīgais pianists Andrejs Feldmanis, kā arī Jūrmalas festivāla orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar grandiozu koncertu atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona

2017. gada 2. jūnija vakarā Dzintaru koncertzāle pulcēja labākos skatuves māksliniekus, jo tika atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona.

gallery icon
79

Maestro Raimonds Pauls, kura īpašais klavieru piesitiens ir pazīstams ikvienam mūzikas cienītājam, koncertā pie klavieru taustiņiem uguņos kopā ar džeza virtuoziem - Latvijas Radio Bigbendu, pianistu  Hariju Bašu un dziedātāju Dināru Rudāni. Kopīgi viņi ļāvās gan Maestro Raimonda Paula skaistākajām melodijām, gan džeza priekšvēstneša – regtaima – enerģiskajiem ritma virpuļiem.
Vasaras sezonas atklāšanas koncertā Maestro Raimonds Pauls ieskandināja arī jauno Dzintaru koncertzāles “Steinway & Sons” koncertflīģelis, kas iegādāts ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un Jūrmalas pilsētas atbalstu un ir paredzēts lietošanai tikai vēsturiskajā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Šis koncerts bija vienīgais, kurā jaunais koncertflīģelis redzams un dzirdams uz Dzintaru koncertzāles Lielās zāles skatuves.

Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas viesi

2017. gada 2. jūnija vakarā Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncerts pulcēja daudzus skatītājus.

gallery icon
87


Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis vasaras sezonas atklāšanas koncertā sacīja: “Man ir patiess prieks ar šo skaisto koncertu atklāt Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu, kurā mūs priecēs izcili mākslinieki no visas pasaules! Kopš vēsturiskās Dzintaru koncertzāles atjaunošanas 2015. gadā tās darbība ieguvusi vēl nebijušu vērienu. Mūziķi to pamatoti uzskata par vienu no pasaules labākajām koncertzālēm, un tādēļ arī tās aprīkojumam jāatbilst visaugstākajiem standartiem. Turpmāk Dzintaru koncertzāles arsenālā būs divi “Steinway” koncertflīģeļi. Vienu izmantos vasaras koncertiem ārā, bet otru – tikai vēsturiskajā slēgtajā zālē. Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda un Jūrmalas pilsētas atbalstam, šis mūsu sen lolotais sapnis nu ir piepildījies”!
Jaunā “Steinway & Sons” koncertflīģeļa iegāde ir daļa no plašākas sadarbības starp Dzintaru koncertzāli, Jūrmalas pilsētu un Borisa un Ināras Teterevu fondu, kas iesākās ar latviešu dekoratīvās mākslas meistara Anša Cīruļa sienu gleznojumu izgaismošanu vēsturiskās Dzintaru koncertzāles vestibilā 2016. gada novembrī un tai sekojošo leģendārā latviešu diriģenta Marisa Jansona tēva, Arvīda Jansona, skulptūras izveidi un uzstādīšanu vēsturiskās Dzintaru koncertzāles Dienvidu galerijā. Šai sadarbībai ir kultūrvēsturiska, mākslinieciska un izglītojoša nozīme, jo izveidotie mākslas objekti kalpos par iedvesmu mākslas un mūzikas cienītājiem, tūristiem un ikvienam koncertzāles apmeklētājam.