Ķīnas vadošā ziņu aģentūra par Eirovīzijas uzvarētāju pasludina Aminatu!
Lūk, Ķīnas ziņu aģentūras “Xinhua News Agency” vēstījums par to, kas uzvarējis Eirovīzijā!
2016. gada 16. maijs, 13:13

Ķīnas vadošā ziņu aģentūra par Eirovīzijas uzvarētāju pasludina Aminatu!

Jauns.lv

Savdabīgs pārpratums gadījies Ķīnas ziņu aģentūrai “Xinhua News Agency”. Informējot par 2016. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāju, tā šo ziņu ilustrējusi ar fotogrāfiju, kurā redzama Aminata!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Džamala no Ukrainas uzvar 2016. gada Eirovīzjā” – savā oficiālajā Twitter kontā raksta “Xinhua News Agency”, papildinot šo vēsti ar fotogrāfiju, liekot noprast, ka tajā redzama pati uzvarētāja. Taču šajā fotogrāfijā nav gan ukrainiete Džamala, bet gan mūsu pašu dziedātāja Aminata savā krāšņajā kleitā, uzstājoties 2015. gada Eirovīzijā.

Ne viens vien jau pamanījis šo jauko Ķīnas ziņu aģentūras kļūdiņu, kas maldīgi liek noprast, ka Eirovīzijas uzvarētāja ir Aminata – pareizāk sakot, ka Džamala izskatās kā Aminata. Tiesa gan, pašā rakstā, uz ko noved twitter ziņojumā esošā saite, šāds maldīgs pārpratums gan nav iespējams, jo foto parakstā skaidri un gaiši norādīts, ka attēlā redzama Aminata: “Latvijas pārstāve Aminata piedalās 60. ikgadējā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrā pusfināla ģenerālmēģinājumā Vīnes pilsētas hallē Austrijas galvaspilsētā Vīnē.”

Kāpēc tieši šāda fotogrāfijas izvēle pie raksta par 2016. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājiem, atliek vien minēt. Iespējams, ka Ķīnas ziņu aģentūras “Xinhua News Agency” rīcībā vienkārši nebija fotogrāfijas no šī gada Eirovīzijas, tāpēc tā izlēma izlīdzēties ar to, kas ir – fotogrāfijām no 2015. gada Eirovīzijas. Bet, kāpēc tieši 6. vietas ieguvēja Aminata? Iespējams, ka ķīniešiem vienkārši iepatikās latvietes kleita!

Starp citu, “Xinhua News Agency” ir oficiālā ziņu aģentūra Ķīnas Tautas Republikā un, kā vēsta Vikipēdija, tā ir arī lielākā un ietekmīgākā mediju organizācija Ķīnā, jo gandrīz katrs laikraksts Ķīnā balstās uz šīs ziņu aģentūras vēstījumiem. “Xinhua News Agency” darbojas tiešā Ķīnas valdības pakļautībā, un tās priekšsēdētājs ir Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas loceklis. “Xinhua News Agency” ir vairāk nekā 170 ārzemju biroji visā pasaulē, un 31 birojs Ķīnā.


Kasjauns.lv/Foto: AP/Scanpix/LETA, ekrānuzņēmums no twitter.com, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva