"Lauku sētas" Evija gada laikā nomet 41 kg un noskrien pirmo pusmaratonu. FOTO
Ar gribasspēku var panākt visu – dažas dienas pirms 29. dzimšanas dienas Evija noskrēja pirmo pusmaratona distanci!
Slavenības
2016. gada 16. maijs, 16:42

"Lauku sētas" Evija gada laikā nomet 41 kg un noskrien pirmo pusmaratonu. FOTO

Jauns.lv

„Lauku sētas” dalībniece un Valkā pagasta amatierteātra vadītāja Evija Smane pagājušajā gadā kardināli mainīja dzīvesveidu – pievērsa uzmanību veselīgai ēšanai un sāka nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Smagie treniņi rezultējušies ar panākumiem – Evija „Lattelecom Rīgas maratonā” noskrēja savu pirmo pusmaratona distanci!

Divu bērnu māmiņa Evija Smane piecus gadus bija gaidījusi brīdi, kad domas pārvērtīsies darbos, proti, gribasspēks būs tik liels, ka tievēšana izdosies sekmīgi. Pagājušā gada aprīlī viņa uz lapiņas uzrakstīja vēlēšanos, tad lapiņu sadedzināja, tādējādi domās atbrīvojoties no netikuma. „Tālāk vajadzēja savu vēlmi īstenot, un sāku ar pārmaiņām ēdienkartē,” žurnālam „Kas Jauns” sacīja šova dalībniece.

Drīz vien Evija pieteicās šovam „Lauku sēta”. Tajā viņa saprata, ka diētu ievērot neizdosies – būs jāēd, ko dod. Strādājot fizisku darbu no rīta līdz vakaram, organismam arī vajadzēja enerģiju. Tomēr šovā viņa sasniedza pirmos rekordus kilogramu nomešanā – 26 dienās Evija atbrīvojās no deviņiem kilogramiem un nolēma pēc šova turpināt strādāt, lai sasniegtu vēl labākus rezultātus. „Šovā sadraudzējos ar Artu Brūveri, kas mani iedrošināja turpināt tievēšanu, apgaismoja gan par pareizu un veselīgu uzturu, gan to, ka vajag sportot – skriet. Skriešana man nekad nav patikusi, bet tagad varu bez apstāšanās noskriet lielus gabalus,” dažus mēnešus pēc dalības šovā teica Evija.

Evija skrēja, neraugoties, kādi laikapstākļi ir aiz loga. „Nu jau ir tā, ka pamostoties no domām vien, ka atkal sportošu, man izstrādājas laimes hormons. Tas, kas agrāk galīgi nepatika, ir radījis daudz patīkamu emociju. Ja nebūtu redzamu rezultātu, varbūt tik ļoti necenstos, bet šķiet, ka visas zvaigznes sastājušās man labvēlīgi,” pasmaida Evija.

Un šā gada 15. maijā viņa izdarīja to, par ko agrāk pat nesapņoja – noskrēja savu pirmo pusmaratonu! Pēc finiša Evija rakstīja: „Es to paveicu! Pievarēts pirmais oficiālais pusmaratons 21 km - 2 stundas un 11 minūtes. Kā Pauls Timrots teica - šādā laikā finišē vidēji trenēts latvietis. Šī ir dāvana pašai sev dzimšanas dienā, nomests 41 kg un piecu mēnešu laikā esmu satrenējusies tā, ka varu noskriet pusmaratonu... Visi pieci mēneši dien dienā skriets vējā, sniegā un lietū, lai noskrietu pusmaratonu. Un nevis tāpēc, lai kādam izlielītos, bet, lai pierādītu sev, ka es to varu!”

   

Kasjauns.lv. Foto: no Evijas Smanes privātā arhīva, publicitātes