foto: Mārtiņš Ziders
Gobziņam gaidāmas trīs operācijas un 5 gadi ar medikamentiem
Tagad Roberts ir tik tālu atguvies, lai atkal spētu kāpt uz skatuves un radoši izpausties, taču ārstēšanās process nebūt nav galā.
Slavenības
2017. gada 29. maijs, 07:21

Gobziņam gaidāmas trīs operācijas un 5 gadi ar medikamentiem

Kasjauns.lv

Mūziķis un dīdžejs Roberts Gobziņš nu jau par savu veselību cenšas rūpēties paša spēkiem un līdzcilvēkiem palīdzību nelūdz.

Roberts Gobziņš glābj iedzīvi pēc ugunsgrēka

Mūziķa Roberta Gobziņa dzīvoklī 2016. gada 15. jūlijā bija izcēlies ugunsgrēks.

gallery icon
15

Gobziņš smaidīgs un veselīgā izskatā tika sastapts kāda mākslas galerijas atklāšanā, kur strādāja par dīdžeju. Taujāts, kā mūziķim sokas ar veselības atgūšanu un vai finansiāli tagad pats spēj sevi nodrošināt, Gobziņš atbild: „Kaut kā cīnos paša spēkiem. Viss trakākais jau laikam aiz muguras. Ir jau daudzi, kuriem ir veselības problēmas, ne es vienīgais tāds. Lai kļūtu kaut cik vesels, man palikušas divas trīs operācijas, kādi pieci gadi medikamentu lietošana, un tad jau būs labi,” teic mūziķis.
„Ikdienā, vēl aizvien jūtos invalīdiski. Darba spējas ir uz pusi mazākas, nekā veselam cilvēkam. Ķēpīgi ir arī ar invalīda statusa atjaunošanu. Ik pa brīdim statuss tiek pārskatīts un atkal ir jāveic neskaitāmi izmeklējumi, analīzes. Tā vietā, lai pirktu kvalitatīvu pārtiku, kas ir labas veselības pamatā, vai nodarbotos ar sportu, vajag tērēt laiku, lai dabūtu papīrus un atjaunotu invaliditāti,” stāsta Gobziņš.
Mūziķis bilst, ka iespēju robežās cenšas pelnīt kā dīdžejs un dziedātājs. „Tagad cīnos pats. Četras stundas dienā varu produktīvi strādāt un labi izskatīties. Pārējā laikā man ir atkal jāguļ un jāsaudzē sevi. Apmeklēju fizioterapijas procedūras, sportoju, mājās izmantoju trenežieri. Saprotu, ka viss atkarīgs visvairāk no paša – cik pats darīsi, tā arī būs,” nosaka Roberts.
Pērn vasarā Roberts Gobziņš veselības problēmu dēļ bija spiests lūgt palīdzību – viņam bija nepieciešami līdzekļi, lai tiktu vaļā no sāpēm, ko radīja traumētās gūžas un citas kaites. Divās nedēļās viņa talanta cienītāji un citi līdzcietīgie saziedoja 11 000 eiro.