foto: Vida Press
To jūs vel nezinājāt par princesi Diānu. Viņas slavenās „dekoltē somiņas”
Princese Diāna pati savulaik ieviesusi apzīmējumu „dekoltē somiņas”. Kad viņa dziļi dekoltētā tērpā kāpusi ārā no automašīnām, viņa ar tām piesegusi krūtis, lai paparaci nekad nevarētu nofotografēt par daudz.
Slavenības
2017. gada 26. maijs, 05:45

To jūs vel nezinājāt par princesi Diānu. Viņas slavenās „dekoltē somiņas”

Kasjauns.lv

Velsas princese Diāna, kura savulaik bija pasaulē visvairāk fotografētā sieviete, zināja, kā pozēt kamerām. Un bija labi ielāgojusi, kā tām nepozēt.

Princeses Diānas „dekoltē somiņas”

Princese Diāna pati savulaik ieviesusi apzīmējumu „dekoltē somiņas”. Kad viņa dziļi dekoltētā tērpā kāpusi ārā no automašīnām, viņa ar tām ...

gallery icon
5

Apmeklējot formālus pasākumus, princesei Diānai vienmēr bija līdzi maza „clutch” somiņa. Tā vienmēr bija perfekti saskaņota ar viņas izvēlēto tērpu, taču princese miniatūro somiņu bieži vien izmantoja pavisam citiem mērķiem.

Pēc tam, kad rokassomiņu dizainere Anja Hindmarča 1993. gadā bija atvērusi savu veikalu Čelsijas rajonā Londonā, pie viņas bieža viešņa bija princese Diāna, kurai dizainere palīdzēja izvēlēties aksesuārus. „Viņa bija ļoti lojāla kliente un ļoti jautra,” Hindmarča norādījusi intervijā laikrakstam „Telegraph”. „Viņa nāca pie mums bez miesassargiem un jebkādas ar savu ierašanos saistītas kņadas.”

Princese Diāna savās vizītēs izturējusies ļoti neformāli un pat izdomājusi koķetu apzīmējumu savām rokassomiņām. „Mēs bieži smējāmies, kad strādājām pie produkta, ko viņa sauca par „dekoltē somiņām” – mazām satīna somiņām, ar kurām viņa piesedza savu dekoltē zonu, kad kāpa ārā no automašīnām,” norāda Hindmarča.

Somiņas tik tiešām atbilda princeses izdomātajam atjautīgajam nosaukumam. Ikreiz, kad princese kāpa ārā no automašīnas tērpā ar dziļu dekoltē, viņa ar somiņu piesedza krūtis, lai fotogrāfiem nekad neizdotos nofotografēt viņu kompromitējošā situācijā, kad skatam atklātos pārāk pikantas detaļas.

foto: DAVID HARTLEY/REX/ Vida Press
Anglijas karaliene Elizabete II ar somiņas palīdzību dod šifrētus ziņojumus savai svītai. Šī tikšanās karalienei iet pie sirds. Ja viņa somu pārliktu uz otru cimdoto roku, būtu zīme, ka laiks to beigt.

Jāatzīst gan, ka princese Diāna nav vienīgā karaļnama pārstāve, kurai somiņas kalpojušas vairākiem mērķiem. Runā, ka Viņas Majestāte Anglijas karaliene Elizabete II savas iecienītās „Launer” rokassomas izmanto slepenu ziņojumu nodošanai savai svītai. Tā, piemēram, kad viņa rokassomiņu pārliek no vienas cimdotās rokas uz otru, tā esot zīme, ka laiks beigt tobrīd notiekošo sarunu. Savukārt, ja karaliene atļaujas somiņu novietot uz galda, tas jau simbolizē ārkārtas situāciju – monarhs vēlas, lai pasākums beigtos tuvāko piecu minūšu laikā.

foto: REX/ Vida Press
Etiķetes eksperti novērtējuši to kā nedrošības zīmi, ka hercogiene Ketrīna, pat dodoties sasveicināties, mazo „clutch” somiņu tur sev priekšā ar abām rokām.

Novērots, ka hercogiene Ketrīna rokassomiņas izmanto kā sava veida „drošības zonu”. Etiķetes eksperte Maika Meiere norādījusi, ka to nevar izskaidrot citādi, jo bieži vien pat dodoties sasveicināties, hercogiene ar abām rokām priekšā tur savu mazo somiņu.

Nekad vairs nedomājiet, ka mazās rokassomiņas ir tikai stilam – karaliskās personas tās pārvalda kā īstas ekspertes.

Hercogiene Ketrīna vienmēr somiņu tur abām rokām

Etiķetes eksperti novērtējuši to kā nedrošības zīmi, ka hercogiene Ketrīna, pat dodoties sasveicināties, mazo „clutch” somiņu tur sev priekšā ar ...

gallery icon
32