foto: no privātā arhīva
Anitai un Kārlim Leiškalniem sestais mazbērns
Jēkaba un Santas Leiškalnu ģimenē Alberts ir pirmais bērns. Sagaidot Albertu, Leiškalnu mājās tika pūsti baloni, pušķota sēta un vecvecāki tērpās īpašos kostīmos.
2017. gada 25. maijs, 17:58

Anitai un Kārlim Leiškalniem sestais mazbērns

Kasjauns.lv

Pasaulē nācis Jēkaba Leiškalna un viņa sievas Santas dēls Alberts, kas ir Anitas Leiškalnes un viņas vīra Kārļa sestais mazbērns, un nu atvases ir visu viņu bērnu ģimenēs.

„Prieki lieli, mazbērns jau ir mājās. Jau pirms vairākiem gadiem ieviesām tradīciju, ka mazbērnus sagaidām mūsu mājās. Izpušķojām sētu ar baloniem un nosvinējām Alberta piedzimšanu,” par priecīgo notikumu stāsta Anita. Viņa bilst, ka Alberts ir tēva kopija: „Nu, tieši tikpat varens kā viņa tētis, kad dzima. Alberts pasaulē nāca pulksten 21.37 „stradiņos”, bija 55 centimetrus garš un 3585 gramus smags. Jaunie vecāki ir ārkārtīgi pateicīgi Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļai par profesionālo, sirsnīgo un gādīgo attieksmi.”

foto: no privātā arhīva
Anita ar Albertu. „Tāds pats, kā tētis Jēkabs, kad dzima,” par puisi saka Leiškalne.

Anita smej, ka droši vien mazdēls būs hokejists, jo piedzima hokeja pavasara trakuma laikā. „Interesanti, ka viņš atļāva vecākiem noskatīties satraucošo Latvijas izlases hokejistu pirmo pasaules čempionāta uzvaras spēli, un tad nolēma jau nākamo uzvaru skatīties kopā ar vecākiem,” tā Anita.
Leiškalne ir sajūsmā, ka nu bērni ir visām viņas un Kārļa atvasēm. Jēkaba dvīņumāsas Dārtas un viņas vīra Jura Fogelsona ģimenē aug dēls Marks un meita Emīlija. Vidējās meitas, „Mākslai vajag telpu” direktores Katrīnes Jaunupes un viņas vīra, basketbola kluba „VEF Rīga” valdes priekšsēdētāja Edgara Jaunupa ģimenē ir dēls Karls, bet vecākās meitas Gunas Leiškalnes-Rokk un igauņu uzņēmēja Janno Rokk ģimenē ir meitas Sofija Rasma un Paula. Starp citu, šajās dienās vecvecāki var priecāties arī par savas vecākās mazmeitas Sofijas panākumiem. Viņa apgūst baletu un pavisam nesen starptautiskā konkursā Romā plūca uzvaras laurus, izcīnot pirmās vietas gan klasiskajā baleta, gan modernajā baletā. Drīzumā Sofijai iecerēta arī došanās uz starptautisku baleta konkursu Ķīnā.
 

Anitas un Kārļa Leiškalnu ģimenē ir četri bērni, kas sagādājuši nu jau sešus mazbērnus.