foto: AFP/Scanpix/LETA
Šogad Eirovīzijā uzvar romantiskais portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals
27 gadus vecais Salvadors Vilars Brankams Sobrals ar dziesmu "Amar Pelos Dios" ("Mīlestība diviem") svinēja uzvaru Ukrainā notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.
Slavenības
2017. gada 14. maijs, 01:35

Šogad Eirovīzijā uzvar romantiskais portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals

Kasjauns.lv

Šovakar Ukrainas galvaspilsētā Kijevā norisinājās Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā uzvarēja portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals ar dziesmu "Amar Pelos Dois". Viņš aiz sevis atstāja bukmeikeru favorītu - itāļu dziedātāju Frančesko Gabani.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals Eirovīzijā

gallery icon
24

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā sestdien notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Portugāle, kurai uzvaru nodrošināja dziedātājs Salvadors Sobrals ar dziesmu "Amar Pelos Dois", kas ieguva 758 punktus.

Otro vietu ar 615 punktiem ieguva Bulgārijas dziedātājs Kristians Kostovs, izpildot dziesmu "Beautiful Mess", bet trešo vietu un 374 punktus izpelnījās Moldovas grupa "Sunstroke Project" ar dziesmu "Hey, Mamma!".

Šogad par Eirovīzijas favorītu bija kļuvusi Itālija, un bukmeikeri uzskatīja, ka itāļa Frančesko Gabani uzvarēs ar 60% iespējamību. Latvijai un arī visai Baltijai šis Eiropas mūzikas balagāns diemžēl jau bija beidzies, jo tāpat kā igauņi un leiši, mūsu pārstāvji – grupa „Triana Park” – nepārvarēja Eirovīzijas pusfināla barjeru.

Otrdien Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā ar 18.kārtas numuru uzstājās Latviju pārstāvošā grupa "Triana Park" ar dziesmu "Line", tomēr tā neiekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

Kopumā no 18 valstu pārstāvjiem otrdien finālā iekļuva desmit - Moldova, Azerbaidžāna, Grieķija, Zviedrija, Portugāle, Polija, Armēnija, Austrālija, Kipra un Beļģija.

Ceturtdien notikušajā otrajā pusfinālā neiekļuva nedz Igaunija, nedz Lietuva.

Lietuvu starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja grupa "Fusedmarc" ar dziesmu "Rain of Revolution" ("Revolūcijas lietus"), bet Igauniju - Koits Tome un Laura Peldvere ar dziesmu "Verona". Latviju konkursā pārstāvēja grupa "Triana Park" ar dziesmu "Line".

62. Eirovīzijas atklāšanas ceremonija

2017. gada 7. maija pievakarē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā notika 62. starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija oficiālā atklāšanas ceremonija un dalībnieku parāde ...

gallery icon
70

Otrajā pusfinālā ceturtdien ceļazīmi uz finālu izcīnīja Austrija, Bulgārija, Baltkrievija, Dānija, Horvātija, Izraēla, Nīderlande, Norvēģija, Rumānija un Ungārija.

Savukārt no pirmā pusfināla sestdien uz Eirovīzijas fināla skatuves kāpa Armēnijas, Austrālijas, Azerbaidžānas, Beļģijas, Grieķijas, Kipras, Moldovas, Polijas, Portugāles un Zviedrijas pārstāvji.

Finālā piedalījās arī piecas pastāvīgās konkursa dalībnieces - Francija, Itālija, Lielbritānija, Spānija un Vācija -, kas ir konkursa rīkotājas un Eiropas Raidorganizāciju savienības (EBU) dibinātājas, kā arī pagājušā gada uzvarētāja un šā gada konkursa organizētāja Ukraina.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās