foto: Mārtiņš Ziders
Zigmars Liepiņš par Eirovīziju: „Kamēr Latvijā nebūs producenti ar „poņu, čuju un ņuhu”, nelolojiet cerības”
Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors Zigmars Liepiņš par Eirovīziju: „Ar skatuves māksliniekiem ir kā ar tomātiem. Jāaudzē, jāizgriež - šad tad pat galotnes”.
Slavenības
2017. gada 11. maijs, 13:46

Zigmars Liepiņš par Eirovīziju: „Kamēr Latvijā nebūs producenti ar „poņu, čuju un ņuhu”, nelolojiet cerības”

Kasjauns.lv

Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors komentējis mūsu „Triānas parka” fiasko Eirovīzijas konkursā. Viņš uzskata, ka ne balss, ne basi, ne sazvērestības neko neizšķir. Visu izšķir oriģinalitāte un citādīgums. Un to var saredzēt tikai talantīgi producenti.

„Dažāda līmeņa profesionāļi, amatieri un tā saucamie dīvāna kritiķi spriedelē par Eirovīziju - kāpēc atkal fiasko? Vieni saka, ka noteikti vajadzīga spēcīga un laba balss, kādas esot dienvidniekiem. Citi, ka basus fonogrammā vajadzēja skaļāk. Kāds maita esot nogriezis, lai ieriebtu. Citi vēl spriež, ka notiek starptautiska līmeņa sazvērestība. Un tā tālāk un tā joprojām...

Bet kādā lapā bija publicēts skatītāju balsojums. Un visvairāk zvanu ir bijuši par beļģu dziedātāju, kura vienas oktāvas diapazonā zemi dūca totāli (manuprāt) garlaicīgu un vienveidīgu meldiņu. Varu droši apgalvot - viņai NAV BALSS VISPĀR! Par šovu un kostīmu pat nerunāsim. Savukārt portugālis, kurš arī ar īpašu balsi neizcēlās, precīzi nospēlēja teātra lomu un bija kāds trešais vai ceturtais. Tātad ne balss, ne basi, ne sazvērestības neko neizšķir. Visu izšķir oriģinalitāte, citādīgums. Un to var saredzēt tikai talantīgi producenti. Un kamēr Latvijā nebūs producenti, kas spēs iedvesmot, virzīt, radīt, kuriem būs, piedodiet, „poņa, čujs un ņuhs” un varēs arī investēt, tikmēr nelolojiet cerības.

Ar skatuves māksliniekiem ir kā ar tomātiem. Jāaudzē, jāizgriež - šad tad pat galotnes,” Liepiņš ierakstījis savā „Facebook” profilā.

"Triānas Parks" Eirovīzijas 2. mēģinājumā

gallery icon
11

"Triānas Parks" Eirovīzijas 2. mēģinājuma aizkulisēs

gallery icon
17

62. Eirovīzijas atklāšanas ceremonija

2017. gada 7. maija pievakarē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā notika 62. starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija oficiālā atklāšanas ceremonija un dalībnieku parāde ...

gallery icon
70