Piens un asinis! Parastas sievietes Brazīlijā cīnās par skaistākās apalītes titulu. FOTO. VIDEO
Konkursa pamatnoteikums - dalībniece nedrīkst svērt mazāk par 80 kilogramiem.
Trakā pasaule
2016. gada 19. maijs, 16:03

Piens un asinis! Parastas sievietes Brazīlijā cīnās par skaistākās apalītes titulu. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Apaļīgo dāmu skaistumkonkursi Brazīlijā šobrīd ir gluži vai modes kliedziens. Lielāki un mazāki, šikāki un pavisam pieticīgi - visā valstī tiek rīkoti konkursi, kurā par kroni cīnās dāmas ar kuplām miesām.

Piektdien Riodežaneiro notiks fināls konkursā "A Mais Bela Gordinha" jeb aptuvenā tulkojumā "Skaistākā resnīte". Tajā par skaistākās apaļīgās dāmas titulu sacentīsies 23 dāmas no visas valsts, kuras jau iepriekš uzvarējušas lokālos pilsētu konkursos. Meitenēm uz skatuves būs gan jārāda savus ķermeņus peldkostīmos, gan balles kleitās, un to visu vērtēs žūrija 12 cilvēku sastāvā. Viņām gan nāksies ne tikai demonstrēt savu apaļumu daili, bet arī rādīt talantus un spēt žūriju pārsteigt ar savām prasmēm.

Šī skaistumkonkursa galvenais noteikums: dalībniece nedrīkst būt vieglāka par 80 kilogramiem. Toties nav nekādu ierobežojumu vecumā - piedalīties var jebkura drosminiece! Tomēr, lai nerastos situācija, ka jaunībai jāsacenšas ar briedumu, konkursu dala divās atsevišķās kategorijās: vienā sacenšas 18-35 gadus vecas skaistules, otrā - 36 līdz 55 gadus vecās dāmas (vecākas par 55 nav pieteikušās).

Kā vēsta ārzemju mediji, šis konkurss no parastajiem skaistumkonkursiem atšķiras ar savu uzstādījumu, proti, te dāmām nav jāslēpj un jākoriģē savi (it kā) trūkumi - nav vajadzības piegrimēt un slēpt krunciņas vai celulītu, vai strijas. Šeit galvenais ir sievietes pārliecība par sevi un savu skaistumu.

Kasjauns.lv/Foto: Caters/Scanpix/LETA