foto: Mārtiņš Ziders
Spītējot lietum, vairāki simti motobraucēju pierūcina Rīgu
Šodien Latvijā sākās motociklu sezona. Lai arī laiks nelutināja, vairāki simti motofanu devās pilsētas ielās, pierūcinot Rīgu.
Slavenības
2017. gada 29. aprīlis, 16:25

Spītējot lietum, vairāki simti motobraucēju pierūcina Rīgu

Kasjauns.lv

Protams, ka laiks varēja būt saulains. Protams, ka tad motobraucēju būtu sapulcējies vairāk, un rūkoņa būtu pamanāmāka un prieka par motobraukšanas sezonas sākšanos būtu vairāk. Bet arī tagad, kad braucienā no "Mola" uz Krastmalu piedalījās vairāki simti motociklu, bija ko redzēt.

Simtiem motociklistu uzsāk sezonu

2017. gada 29. aprīlī Latvijā oficiāli tika uzsākta motobraukšanas sezona. Uz saviesīgo pasākumu pulcējās vairāki simti motociklu saimnieku.

gallery icon
145

Īsteni motobraukšanas fani pie "Mola", kur bija noteikts svinību sākumpunkts, pulcējās jau ap desmitiem rītā, lai arī lielais brauciens uz Krastmalu bija iecerēts vien pulksten divpadsmitos.

Ādas jakās tērptajiem kungiem un sievām lietus tik tāda līņāšana vien šķita, bet interesenti, kuri vēlējās apskatīt, kādi tad jauni braucamie pa ziemu sagādāti, pārsvarā tomēr laiku īsināja zem lielveikala jumtiņiem, lai brīžos, kad nedaudz pierima lietus, izmestu kādu loku starp motociklu rindām.

Itin skaidrs, ka paši motobraucēji atzina - šis pavasaris, kurš vairāk līdzinās rudenim, mazliet "iegrieza" pasākuma organizatoriem, un izrādīšanās braucienā piedalījās vismaz uz pusi mazāk braucēju, neka bija cerēts iepriekš. Bet tāpat kopā bija sapulcējušies gana daudz gan divu, gan trīs riteņu transporta līdzekļu vadītāji. Un braucamie arī bija tīri tā neko - gan  pavisam nesen no rūpnīcas izdzīti, gan īsteni retro motocikli. Veicot aptauju, Kasjauns.lv noskaidroja, ka motociklu saimnieki uz salidojumu mērojuši ceļu gan Daugavpils, Viļakas, Grobiņas, Apes, Salaspils, Skrundas un citām Latvijas vietām

Motoparāde startēja no tirdzniecības centra "Mols" un noslēdzās 11.novembra krastmalā, kur paredzēts somu rokgrupas "Knucklebone Oscar" koncerts.

Saistībā ar motosezonas atklāšanas pasākumiem no šodienas plkst.22 būs slēgta 11.novembra krastmala. "Balticmaps" sastrēgumu karte liecina, ka daudzviet pilsētā izveidojušies sastrēgumi, piemēram, sastrēgums izveidojies uz Vanšu tilta virzienā uz centru, kā arī uz Akmens tilta centra virzienā un citviet.
 

Motosezonas atklāšana 2014

gallery icon
32

2014.gada motosezonas atklāšanas parādes brauciens

gallery icon
109