foto: Rojs Maizītis/Vidapress
"Garlaicīgi ar viņu nav!" Slavenību golfa treneris Rīgā pastāsta par Trampa raksturu
Trampam golfā esot divi trumpji – patiesa mīlestība pret šo sportu un spēja relaksēties, tādējādi pilnībā izbaudot spēles procesu, sarunā ar Kasjauns.lv izstāsta miljardiera-prezidenta treneris.
Slavenības
2017. gada 28. aprīlis, 08:08

"Garlaicīgi ar viņu nav!" Slavenību golfa treneris Rīgā pastāsta par Trampa raksturu

Kasjauns.lv

Šonedēļ Latviju apciemoja pasaulslavenais golfa treneris Deivids Bakita. Viņa klientu lokā ir daudzas Holivudas un lielās politikas zvaigznes, tostarp arī tagadējais ASV prezidents Donalds Tramps.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgā viesojas slavenību golfa treneris Deivids Bakita

Šonedēļ Latviju apciemoja pasaulslavenais golfa treneris Deivids Bakita. Viņa klientu lokā ir daudzas Holivudas un lielās politikas zvaigznes, to starpā ...

gallery icon
11

Spēles laukumā ar Trampu joki mazi

Sarunā ar portālu Kasjauns.lv Deivids nevairās atklāt šādas tādas lietas par vienu no saviem spilgtākajiem, ietekmīgākajiem skolniekiem – skandalozo ASV prezidentu Donaldu Trampu. Lai arī kādi būtu viedokļi par Trampa valsts vadības stilu, viņa golfa treneris izstāsta, ka laukumā pašreizējais prezidents vienmēr esot bijis īsts džentlmenis.

“Viņš nav no tiem, kuri vienkārši piezvanīs un pateiks, ka vēlas pieteikties standarta nodarbībai. Es viņu apmācīju, ik pa laikam kopā uzspēlējot. Atbildēju uz viņa jautājumiem ja tādi radās, un devu padomus. Vienu gan varu pateikt – golfa laukumā ar Trampu joki mazi. Viņš ir nopietns pretinieks,” atzīst golfa eksperts.

foto: Vida Press
Trampa golfa treneris apgalvo, ka ASV prezidents esot no tiem, kuri lieliski prot atbrīvoties un pilnībā izbaudīt golfa spēli.

Trampam golfā esot divi trumpji – patiesa mīlestība pret šo sportu un spēja relaksēties, tādējādi pilnībā izbaudot spēles procesu. “Daudzi cilvēki uztver golfu kā darbu. No malas izskatās, ka laukumā notiekošais viņiem sagādā grūtības un rada nepatiku. Tramps māk sevi noskaņot pilnīgi pretēji. Kā spēlētājs viņš arī ir diezgan ātrs. Ar Trampu uz laukuma nekad nav garlaicīgi,” stāsta treneris.

Uz jautājumu, vai ASV prezidenta bēdīgi slavenais temperaments kādreiz ir licis par sevi manīt arī golfa laukumā, Deivids atbild noliedzoši – spēles laikā prezidents esot īsts džentlmenis: “Golferiem ir jāprot savaldīt savas emocijas. Vai Tramps kādreiz ir aizrāvies? Protams! Golfs spēj aizraut. Vai viņš kādreiz ir pāršāvis pār strīpu? Nē. Vismaz es pats neko tādu nekad neesmu redzējis.”

Donalds Tramps nododas golfam

Pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps ir liels golfa mīlētājs. Slavenību treneris Deivids Bakita atzīst, ka arī talanta šajā sportā miljardierim-valsts ...

gallery icon
11

Latvijas daba - kā radīta golfam

Rīgā treneri sagaidīja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Aiz aizvērtām durvīm abi runāja par golfa attīstības iespējām Latvijas galvaspilsētā.

Pats Deivids  uzskata, ka golfs veicina cilvēkos tādas īpašības kā tolerance, cieņa un savaldība. Viņa sapnis ir padarīt šo salīdzinoši dārgo sporta veidu pieejamu ne vien bagātniekiem, bet arī parastajiem ļaudīm, neatkarīgi no materiālā stāvokļa.

Rīgā treneris pavada jau trešo dienu un atzīst, ka šai pilsētai izdevies viņu savaldzināt.

“Ne īsti krieviska, ne eiropiska. Rīgai ir pavisam citādāks šarms – interesantas arhitektūras un skaistas, neskartas dabas sajaukums. Kā jau jūs zināt, mums ASV nav pārāk daudz vēsturiskas arhitektūras, tamdēļ esmu patīkami pārsteigts. Biju arī Jūrmalā – tā šķita kā tāda pasaku zeme,” iespaidos dalās Deivids.

Runājot par golfa attīstības iespējām Latvijā, kur valda mainīgs klimats un šis sports nebūt nav no populārākajiem, Deivids apgalvo, ka potenciāls kļūt par spēcīgu golfa valsti mums tomēr ir: “Uzskatu, ka jums Latvijā ir paveicies ar ļoti atbilstošu dabu un augsni. Jā, šeit nav kā saulainajā Spānijā, taču netrūkst ļoti skaistu ainavu, kas spētu nodrošināt golferiem pietiekami interesantu spēli.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Golfs nenoliedzami iemantojis biznesmeņu un politiķu spēles reputāciju. Laukumā bieži vien tiek slēgti darījumi un veiktas pārrunas. Taču Deivids ir pārliecināts, ka golfs nākotnē kļūs par sabiedrības masām pieejamu sportu.