foto: Newspix/REX/ Vida Press
Māsa atklāj talantīgā aktiera Hīta Ledžera patieso nāves iemeslu
Kopš Hīta Ledžera nāves klīda runas, ka aktieris bijis tik ļoti iegrimis Džokera lomā, ka tas jau atstājis sekas uz viņa garīgo veselību. Jaunajā dokumentālajā filmā „I Am Heath Ledger” aktiera māsa Keita šīs tenkas noliedz.
Slavenības
2017. gada 27. aprīlis, 06:50

Māsa atklāj talantīgā aktiera Hīta Ledžera patieso nāves iemeslu

Kasjauns.lv

Aktiera Hīta Ledžera māsa Keita kategoriski noliegusi daudzu gadu garumā klīstošās runas, ka Džokera loma Kristofera Nolana filmā „The Dark Knight” („Tumšais bruņinieks”) padarījusi brāli depresīvu, kā rezultātā viņš sācis dzert zāles un liktenīgajā dienā tās pārdozējis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Hīts Ledžers dzīvē un uz ekrāna

Hītu Ledžeru uzskatīja par vienu no talantīgākajiem savas paaudzes aktieriem. Viņš būtu priecējis skatītājus ar vēl daudz jo daudz lomām, ...

gallery icon
34

Hītu Ledžeru uzskatīja par vienu no talantīgākajiem savas paaudzes aktieriem. Viņš būtu priecējis skatītājus ar vēl daudz jo daudz lomām, taču 2008. gadā nāvei labpatika aizsaukt 28 gadus veco aktieri no šīs pasaules.

Kopš Hīta Ledžera nāves klīda runas, ka aktieris bijis tik ļoti iegrimis Džokera lomā, ka tas jau atstājis sekas uz viņa garīgo veselību. Jaunajā dokumentālajā filmā „I Am Heath Ledger” aktiera māsa Keita šīs tenkas noliedz.

foto: ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Džokera lomā filmā „Tumšais bruņinieks” aktierim pēc nāves atnesa „Oskara” balvu.

Ledžers nomira 2008. gada 22. janvārī no nejaušas recepšu medikamentu pārdozēšanas. Viņš nesen kā bija pabeidzis darbu pie filmas „The Dark Knight”, kurā atveidoja leģendāro Džokera tēlu. Par šo lomu aktierim pēc nāves piešķīra Kinoakadēmijas augstāko apbalvojumu – „Oskaru”.

Tolaik baumoja, ka Ledžers tik ļoti pārņemts ar Džokera lomu, ka iedzīvojies bezmiegā un sācis lietot ārstu izrakstītos medikamentus. Hīta māsa Keita atzīst, ka viņu šokējušas runas par to, ka Džokera loma it kā esot novedusi brāli līdz nāvei. Ja loma atstājusi kādu iespaidu uz Hītu, tad tikai to pozitīvāko. Sarunā ar izdevumu „Daily Telegraph” Keita apliecinājusi, ka Hīts ar prieku izbaudījis darbu pie Džokera lomas.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Jaunās dokumentālās filmas reklāmas plakāts.

„Visur rakstīja, ka viņš bija nomākts un loma no viņa izsūkusi visu [enerģiju],” atceras Keita. „Varu godīgi pateikt, ka bija tieši pretēji. Nav aplamāka pieņēmuma par šo!”

Māsa norāda, ka reti kurš zinājis par Hītam Ledžeram piemītošos „apbrīnojamo humora izjūtu”. Par to zinājuši tikai viņam vistuvākie cilvēki, un viņi var apliecināt, ka Hīts nejutās nomākts un depresīvs laikā, kad strādāja pie Džokera lomas.

2007. gadā intervijā izdevumam „New York Times” Ledžers atzinās, ka naktīs guļ tikai divas stundas. Pēc aktiera nāves daudzi šo faktu sasaistīja ar Džokera lomu un nomācošu ietekmi uz viņa garīgo veselību. Dokumentālajā filmā atklāts, ka Ledžers patiešām cietis no bezmiega, taču viņam šīs problēmas bijušas jau krietni agrāk. Par Ledžera miega problēmām intervijā runājusi arī Hīta bijusī sieva aktrise Mišela Viljamsa, ar kuru viņam ir kopīga meita.

foto: ©Focus Films/Courtesy Everett Collection/ Vida Press

„Viņā bija nevaldāma enerģija. Tā viņā kūsāt kūsāja. Viņš varēja nakts vidū izlēkt no gultas,” atceras Mišela. „Cik vien sen viņu pazinu, viņam bija problēmas ar bezmiegu. Viņā vienkārši bija pārāk daudz enerģijas. Viņa prāts visu laiku bija nodarbināts. Visu laiku.”

Draugi Hītu labi zināja, kā cilvēku, kurš alkst piedzīvojumu. Viņa neizsīkstošā enerģija bija tā, kas aktierim neļāva pa naktīm mierīgi gulēt.

2016. gadā aktiera tēvs Kims Ledžers pirmo reizi runāja par dēla nāvi ar portāla News.com.au reportieri un atzina, ka neviens nav vainojams dēla nāvē, kā viens Hīts pats. Māsa jau viņu iepriekš brīdinājusi nejaukt kopā dažādas zāles, it īpaši tās, par kuru mijiedarbību viņam nav nekādu ziņu. Tieši par to bijusi arī pēdējā brāļa un māsas saruna.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās