foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Princis Harijs pastāsta hercogienei Ketrīnai, kā jutās pēc mammas nāves
Hercogiene Ketrīna ar vīru princi Viljamu (no labās) un vīrabrāli princi Hariju.
Slavenības
2017. gada 25. aprīlis, 15:49

Princis Harijs pastāsta hercogienei Ketrīnai, kā jutās pēc mammas nāves

Kasjauns.lv

Vaļsirdīgā sarunā ar hercogieni Ketrīnu viņas vīrs princis Viljams un vīra brālis princis Harijs pastāstījuši par savām sajūtām pēc mammas – princeses Diānas – nāves un to, kā šī traģēdija iespaidojusi viņu turpmāko dzīvi.

Fragments, kurā par būtiskiem veselības jautājumiem runā karaliskās ģimenes pārstāvji, iekļauts filmā, kuras mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz garīgās veselības problēmām.

Filmā, kas ir daļa no kampaņas „Heads Together”, Viljams, Ketrīna un Harijs diskutē par dažādiem pārdzīvojumiem savā dzīvē, un to cik svarīgi ir par sasāpējušo tēmu laikus izrunāties, lai no tā neciestu garīgā veselība.

Princeses Diānas liktenīgais brauciens

gallery icon
9

Princis Harijs paudis pārliecību, ka zaudējot savu vistuvāko tik agrā vecumā (viņam bija vien 12 gadu, kad nomira mamma), ir ļoti svarīgi par sāpēm izrunāties pēc iespējas ātrāk, nekā turēt visu pie sevis un klusībā mēģināt tikt galā ar zaudējumu.

Princis Harijs un Megana Mārkla apmeklē draugu kāzas Jamaikā

Princis Harijs un Megana Mārkla pirmo reizi kā pāris apmeklējuši Harija labākā drauga kāzas Jamaikā. Mācītājs, kurš laulājis jauno pāri, ...

gallery icon
33

„Mēs agrāk neesam runājuši par mammas zaudēšanu tik agrā vecumā,” viņš norāda brālim. „Kad tu sarunājies ar citu cilvēku ģimenēm, tu domā – ak, es taču nevēlos, lai viņiem būtu jāizdzīvo tas pats, kas man.”

Viljams piekrīt brāļa vārdiem, atzīstot, ka visu šo gadu garumā abi ar Hariju nav daudz runājuši par mammu. Abi prinči tagad atzīst, ka tā nav bijusi pareiza pieeja notikušajam. „Es vienmēr pie sevis prātoju: kāpēc gan man atsaukt atmiņā kaut ko, kas liks tev justies skumji,” atceras Harijs. „Tas notikušo tāpat nespēs izmainīt. Tas neatgriezīs viņu atpakaļ.”

Hercogiene Ketrīna un viņas bērni

gallery icon
45

Uzklausot vīra un vīrabrāļa teikto, hercogiene Ketrīna atzīst, ka abi prinči bijuši „apbrīnojami” stipri un spējuši tikt tam pāri. Ketrīna paudusi arī pārliecību, ka tikt galā ar sāpīgo zaudējumu abiem palīdzējušas ļoti tuvās brāļu attiecības. Viņi vienmēr bijuši viens otra stiprais plecs, uz kuru paļauties.

„Arī notikušais mūs satuvinājis,” apliecina Viljams.

Mīlošais tētis princis Viljams

gallery icon
35

Reti foto. Princis Viljams un Ketrīna publiski apskaujas. 2012. gads

gallery icon
21