Grēviņu ģimene ceļojumos izslēdz savus mobilos
Grēviņu ģimene Starptautiskajai Ģimenes dienai veltītā pasākuma noslēgumā.
Slavenības
2016. gada 21. maijs, 08:41

Grēviņu ģimene ceļojumos izslēdz savus mobilos

Jauns.lv

Ap Līgo svētku laiku radio balss Toms Grēviņš un viņa sieva, bloga Viensplusviens.lv autore Laura jau būs divu bērnu vecāki, šobrīd ģimenē aug divgadnieks Everts. Viņu ģimenei tīk apmeklēt arī ģimeniskus pasākumus – nesen viesojās Starptautiskajai Ģimenes dienai veltītajā pasākumā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ģimenes diena ir brīnišķīgi svētki, lai ar ģimeni saturīgi pavadītu laiku un apzinātos, cik vērtīga ir ģimenes kopā būšana, un šo kopā būšanu bauda arī Grēviņu ģimene. Par skaistu un svarīgu savas ģimenes tradīciju viņi ieviesuši ceļošanu – ceļojumos dodas kopā ar savu atvasi. “Ceļojumos ārzemēs izslēdzam telefonus. Visa diena tiek pavadīta svaigā gaisā, iepazīstoties ar apkārtni un par “gadžetiem” nav laika domāt, turklāt ārzemēs arī “wi fi” nav uz katra stūra,” Grēviņi stāsta, kā piedzīvot patiešām ģimenisku un piepildītu ceļojumu, nedomājot par neatbildētajiem telefona zvaniem. Savā blogā Viensplusviens.lv, kur Laura dalās savā pieredzē un redzējumā par un ap ģimenes lietām, viņa aprakstījusi ceļojumus kopā ar bērnu gan uz Tallinu, Madeiru, Nicu, Stambulu un citām vietām, tai skaitā, ceļojumus pa Latviju, iesakot labākās apskates vietas, padomus ceļojumu plānošanai un citas praktiskas lietas. Laura Grēviņa teic, ka viesnīcā dienas beigās gan sanākot iemest aci telefonā, tomēr telefona lietošanas intensitāte ar laiku, kas pavadīts ikdienas solī mājās, nav salīdzināms.

Ģimenes dienas pasākumā, ko Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā organizēja Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv, Sabiedrības integrācijas fonds un valsts atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm Ģimenes karte 3+, ģimenes piedalījās lielformāta gleznas zīmēšanā. Glezna nu ir uzdāvināta Rīgas Dzemdību namam, kur tā priecē topošos un jaunos vecākus. Pēc gleznošanas darbiem Grēviņu un Agneses Drunkas ģimenēm bija uzticēts grezno kūku griešanas gods! Domājams, šie svētki – Starptautiskā Ģimenes diena -, ko 15.maijā atzīmē daudzviet pasaulē, ar katru gadu tiks ierakstīta arvien vairāku Latvijas ģimeņu kalendāros kā svinamā diena - lai šajos svētkos vēlreiz un vēlreiz pārskatītu, vai es pats pret savu ģimeni izturos kā pret vērtību ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Kasjauns.lv, Foto: Artūrs Martinovs