Slavenības
2017. gada 20. aprīlis, 18:27

Grupu “Olas” vaino plaģiātismā. Noskaties VIDEO un pārliecinies, vai tiešām dziesma ir zagta!

Kasjauns.lv

Reperu apvienība “Olas” šajās Lieldienās klajā laida savu debijas albumu “Ir klāt!” un jau 21. aprīlī uzsāks vērienīgu koncerttūri “Vai tu esi gatavs?”. Tikmēr repa mūzikas pazinēji vērš uzmanību, ka “Olu” viens no populārākajiem hitiem “Prezidents” ir plaģiāts.

Olas - Prezidents

 

Berner ft Nipsey Hussle - Wax Room

 

Grupu “Olas” izveidoja pirms vairākiem gadiem divi toreizējie Rīgas Stradiņa universitātes studenti Arvis Reiks un Žanis Pavlovskis. Viņi to iecerēja kā humora projektu, kas necerēti ātri ieguva popularitāti. 2015. gada vasarā “Olas” sadarbībā ar TV raidījumu vadītāju Renāru Zeltiņu klajā laida hitu “Prezidents”, kas bija veltīs tobrīd notikušajām Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanām.

“Zeltiņš pats piedāvāja sadarboties. Dziesma “Prezidents” ar Zeltiņu patiesībā tika radīta ļoti ātri, vienas dienas laikā, kad bijām pie viņa uz interviju radio. Renārs mums ļāva izvēlēties dziesmas tēmu – “prezidents” vai “instagram”. Izvēlējāmies rakstīt par prezidentu. Toreiz spontāni radās piedziedājums – “Kur tu esi, mans prezidents?” – dziesmas tapšanas vēsturi grupas “Olas” atstāsta žurnālam “Vakara ziņas”.

Tikmēr repa mūzikas pazinēji norāda, ka 2015. gada tapusī grupas “Olas” dziesma “Prezidents” ir plaģiāts, jo tās melodija ir aizdomīgi līdzīga ASV reperu Bernera un Nipsey Hussle 2013. gadā radītajam hitam “Wax Room”.

Vai tiešām?