foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Vents Armands Krauklis saprot, kāpēc viņu piemeklējis infarkts
Ventam Armandam Krauklim atbalsts pēc infarkta un operācijas ir viņa sieva Līga.
Slavenības
2017. gada 22. marts, 12:15

Vents Armands Krauklis saprot, kāpēc viņu piemeklējis infarkts

Kasjauns.lv

Kapelas “Bumerangs” līderis un Valkas mērs Vents Armands Krauklis, kuram pirms mēneša bija 53. dzimšanas diena, žurnālam “Kas Jauns” atklāti izstāstījis par pašsajūtu un pārdomām pēc pārciestā infarkta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sirds problēmas Ventam Armandam Krauklim parādījās jau pirms 25 gadiem - kapelas “Bumerangs” ziedu laikos -, kad viņš reiz noģībis, un kardiologs brīdinājis, ka mūziķis ir pussoli no infarkta. Šis pussolis pienāca pirms divām nedēļām. „Sestdien, 11. martā, piecos no rīta sajutu spiedienu krūtīs, savādu vispārējo sajūtu, bet nodomāju, ka tas no stresa. Palasīju grāmatu, un pēc tam izdevās iemigt. Ap septiņiem, pēc tam arī ap deviņiem rītā sajūtas atkārtojās, tomēr aizvedu mammu uz tirgu. Tai laikā spiediens krūtīs pastiprinājās, sāka tirpt kreisā roka, domāju, ka jāaizbrauc uz traumpunktu uztaisīt kardiogrammu, bet negribēju satraukt mammu, tāpēc tomēr aizbraucu mājās. Kad sajūtas pastiprinājās, izsaucām ātro medicīnisko palīdzību. Kardiogramma nebija dramatiska, mediķi teica, ka varētu būt stenokardija, ka labāk tomēr doties uz slimnīcu. Vidzemes slimnīcā Valmierā pēc medikamentu saņemšanas jutos labi un cerēju, ka tikšu mājās. Diemžēl analīzes pasliktinājās, tāpēc svētdien tiku nogādāts Austrumu slimnīcā Rīgā. Nakti pavadīju intensīvajā palātā, pirmdien no rīta tikta veikta izmeklēšana, kas parādīja, ka ir aizsprostots viens no lielajiem asinsvadiem, kā rezultātā ir noticis infarkts. Asinsvadā ievietoja stentu,” žurnālam atklāj Krauklis.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Ventam Armandam Krauklim atbalsts pēc infarkta un operācijas ir viņa sieva Līga.

Operācija notika ar vietējo narkozi, un sajūta bijusi interesanta. „Varēja sarunāties ar ārstu,” stāsta Vents, uzsverot: „Tagad dzīvē pārliecinājos, ka sirds slimību ārstēšana Latvijā ir visaugstākajā līmenī. Paldies Sirds un asinsvadu klīnikas Neatliekamās kardioloģijas nodaļas vadītājam Artim Kalniņam un visam personālam, kuri ir lieliski speciālisti, bet spiesti strādāt apkaunojoši sliktās telpās, kas nav remontētas gadus trīsdesmit, vienīgi logi nomainīti – citādi tie būtu izkrituši. Starp citu, palātā slaucījos ar dvieli, kas ražots uz 1980. gada olimpiādi Maskavā. Bet nazis bija ar sirpi un āmuru uz spala. Kad mani slimnīcā apraudzīja pieaugušie dēli, varēju viņiem parādīt lietas, kas ražotas, pirms viņi piedzima...”

Tā apprecējās Vents Armands Krauklis

gallery icon
5

Vents Armands Krauklis no slimnīcas tika izlaists jau dažas dienas pēc operācijas. “Sieva Līga palika mājās ar diviem maziem bērniem. Tāpēc ļoti gribēju mājās, un ceturtdien ārsts mani palaida. Tagad smejos, ka viņai jāauklē trīs bērni,” teic Krauklis, kurš tagad mēnesi pavadīs mierīgā režīmā sievas aprūpē, atsakoties no darba pienākumu veikšanas.

Viņam ir arī sava versija, kāpec viņi ķēris infarkts: „Regulāri pārbaudu veselību, arī holesterīna līmenis bija normas robežās, tā ka diemžēl jāsecina, ka pie vainas pārpūle, negatīvas emocijas un pārspīlēta pienākuma apziņa."

Rakstu par to, kā Vents Armands Krauklis iedzīvojies infarktā, lasiet žurnāla “Kas Jauns” 21. marta numurā.

 

Kasjauns.lv/Foto: no privātā arhīva (Jurijs Simonovs), no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās