Par bargu naudu pārdota reperim Tupakam Šakuram piederējusī automašīna. FOTO
Reperim Tupakam Šakuram reiz piederējušais „Hummer” spēkrats pārdots par 337 144 ASV dolāriem. Kopā ar to arī divas audio kasetes – mūziķa paša albums „All Eyez on Me” un Maikla Džeksona slavenākais ieraksts „Thriller”.
Slavenības
2016. gada 29. maijs, 15:39

Par bargu naudu pārdota reperim Tupakam Šakuram piederējusī automašīna. FOTO

Jauns.lv

Nesen par 337 144 ASV dolāriem pārdota „Hummer” automašīna, kas piederējusi pirms divdesmit gadiem bojā gājušajam reperim Tupakam Šakuram (1971-1996).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lietotu firmas „Hummer” spēkratu parasti var iegādāties par 60 000 līdz 100 000 ASV dolāru. Taču šī summa krietni vien pieaugs, ja automašīnu savulaik būs stūrējis kāds sabiedrībā labi zināms cilvēks. Nesen par 337 144 ASV dolāriem pārdots „Hummer”, kura pirmais īpašnieks bijis reperis Tupaks Šakurs.

Līdzīgi kā citi „Hummer H1” īpašnieki, arī 1996. gada septembrī bojā gājušais reperis savu spēkratu bija personalizējis. Salonā dizainā izmantots koks un smilšu krāsas dabiskā āda. Salons aprīkots ar 12 disku maināmu stereo sistēmu un Sony GPS. Uz numura zīmes nav vis cipari, bet uzraksts „YAKNPAK”. Šādu numura zīmi Šakurs izvēlējies, godinot savu nelaiķa kolēģi reperi Yaki „Prinsu” Kadafi. Viņš izvēlētajā vārdā apvienojis drauga un sava vārda pirmos burtus.

Līdz ar automašīnu pārdotas arī divas audio kasetes, kas reiz piederējušas mūziķim – viņa paša albums „All Eyez on Me” un popmūzikas karaļa Maikla Džeksona slavenākais ieraksts „Thriller”.

Šī automašīna reiz jau nonākusi pārdošanā. 2007. gadā tā izsolīta par 200 000 ASV dolāriem. Netiek atklāts, kurš reperim piederējušo spēkratu iegādājies šoreiz, taču ir

vairāk nekā skaidrs, ka šis cilvēks ir gan bagāts, gan ar labu gaumi apveltīts.

Reperis Tupaks Šakurs tika nogalināts joprojām neatklātā apšaudē, kas notika 1996.gadā Lasvegasā.

Pēc Šakura nāves izdots vairāk nekā ducis viņa albumu un pārdoto ierakstu kopiju skaits divkārt pārsniedz neilgās karjeras laikā pārdoto kopiju skaitu. Šakura tēls ir gandrīz tikpat populārs kā Če Gevaras vai Boba Mārlija attēli.

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press

Tēmas