Dita Lūriņa pārtop par nabadzīgu Romas prostitūtu
Pēc maestro Raimonda Paula aicinājuma, populārā TV seriāla „UgunsGrēks” zvaigzne Dita Lūriņa savu dziedātprasmi un seksapīlu demonstrēs izrādē „Sapnis par Brodveju”.
Slavenības
2009. gada 26. maijs, 11:26

Dita Lūriņa pārtop par nabadzīgu Romas prostitūtu

Jauns.lv

26. maijā Nacionālajā teātrī notika aktrises Ditas Lūriņas solokoncerta „Sapnis par Brodveju” pirmizrāde. Visas biļetes uz atklāšanas koncertu bija izpārdotas.

„Sapnis par Brodveju” ar skanīgās balss īpašnieci Ditu Lūriņu galvenajā lomā ir maestro Raimonda Paula jaunais lolojums. Arī mūzikla idejas autors piedalīsies izrādē - gan ar paša komponētajām dziesmām, gan sēžot pie klavierēm. „Manuprāt, no aktrisēm Dita ir pirmā, kura līdz šim Latvijā izveidojusi šādu programmu. Kopā ar Ditu uzstājāmies jau Gaļinas Poļiščukas iestudētajā „Māsā Kerijā”, un es jau tad viņu visu laiku vēroju. Tagad esmu secinājis, ka neesmu kļūdījies!” pirmizrādes priekšvakarā kasjauns.lv atzīst Raimonds Pauls.

Koncerta pirmajā daļā, skanot Raimonda Paula komponētajām „Kabīrijas dziesmām”, Dita Lūriņa atveidos nabadzīgu Romas prostitūtu. Savukārt otrajā daļā būs dzirdami skaņdarbi no Brodvejas slavenākajām izrādēm, un Ditas Lūriņas varone īstenos sapni par mīlestību, dzīvi un dziedāšanu uz lielās skatuves. Koncertā piedalīsies arī citi Nacionālā teātra aktieri, tostarp Ditas vīrs Mārtiņš Egliens, kā arī Kaspars Zvīgulis, Jānis Vimba, Ģirts Liuziniks, Egils Melnbārdis, Uldis Anže, Arturs Krūzkops, Ivars Kļavinskis, Ainārs Ančevskis, Gundars Grasbergs un Juris Hiršs.

Komponists Raimonds Pauls atzīst, ka ir apņēmības pilns arī turpmāk darboties, piedaloties līdzīga stila muzikālu izrāžu tapšanā, un ir pārliecināts, ka spēka viņam pietiks. „Noteikti izdomāsim vēl kaut ko! Netēmēsim uz pašu Brodveju, bet tajā virzienā iesim,” sola maestro, kurš 73 gadu vecumā pārsteidz ar savu enerģiju un strādā kā īsts darbarūķis. Arī viņš pats ir izbrīnīts par to, kā beidzamajos mēģinājumos spējis strādāt deviņas stundas no vietas. „Bet rezultāts ir tā vērts!” pārliecināts maestro.

Pašlaik ieplānotas sešas „Sapnis pār Brodveju” izrādes: 26. maijā, 3. un 5.jūnijā, 22. un 26.septembrī teātrī Latvijas Nacionālajā teātrī un 28. maijā Jelgavā.

Inta Mengiša/Foto: no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva