Arī tā var samaksāt milzīgu soda naudu par ātruma pārsniegšanu. VIDEO
2 spaiņos bija apmēram 22 000 monētu.
Trakā pasaule
2016. gada 2. jūnijs, 09:30

Arī tā var samaksāt milzīgu soda naudu par ātruma pārsniegšanu. VIDEO

Jauns.lv

ASV Teksasas štata iedzīvotājs ir savācis divus spaiņus centa monētu un ar tām samaksājis 212 ASV dolāru (190 eiro) sodu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, šādi protestējot pret pilsētas tiesas lēmumu viņam piespriest šo lielo naudassodu, vēsta ASV ziņu aģentūra UPI.

Brets Sanderss no Teksasas štata Frisko pilsētas savā “YouTube” kanālā dalījās ar videoierakstu, kurā bija parādīta sīknaudas savākšana no vietējās bankas un tās izgāšana pie kases Frisko pilsētas tiesā.

"Es neesmu liels izspiešanas fans. Zvērināto tiesa mani notiesāja par braukšanu ar 39 jūdzēm (63 kilometriem) stundā vietā, kur atļautais ātrums ir 30 jūdzes (48 kilometri) stundā, un piespieda samaksāt 212 dolārus,” rakstīja Sanderss.

Videoierakstā redzama Sandersa ierašanās Frisko pilsētas tiesā un saruna ar sievietēm aiz kases lodziņa, pēc kuras viņš ienes divus spaiņus ar uzrakstu “Izspiešanas maksa” uz tiem un izgāž uz letes 22 tūkstošus centu.

Sanderss, kurš ir IT profesionālis un savā “YouTube” kanālā veido "Uz brīvību orientētus medijus", pastāstīja telekanālam CNN, ka viņš uzskata piespriesto sodu par netaisnu un cer, ka šāda tā samaksāšana kalpos par protestu.

Frisko pilsētas pašvaldības pārstāve pavēstīja CNN, ka divas monētu atpazīšanas mašīnas saskaitījušas Sandersa atnestos centus triju stundu laikā un konstatējušas, ka viņš pārmaksājis 7,81 dolāru.

Sanderss pa telefonu tika informēts par pārmaksu, bet sacīja, ka viņam nav intereses savākt atlikumu.

BNS