Zināma visa Palladium skatuves programma Positivus festivālā
Zināma visa Palladium skatuves programma Positivus festivālā.
2016. gada 2. jūnijs, 10:16

Zināma visa Palladium skatuves programma Positivus festivālā

Jauns.lv

Jau iepriekš izsludinātajiem Palladium skatuves māksliniekiem – Satellites LV, Skyforger, Liima, Cigarettes After Sex, Postaal, Mielavs un pārcēlāji, Ozols, DaGamba un 20syl & Mr. J. Medeiros present AllttA – šodien pievienojas septiņi spoži igauņu mākslinieki no Tallinn Music Week programmas, kā arī vairāki ievērību izpelnījušies vārdi no Latvijas un pasaules.

Tallinn Music Week uz Palladium skatuves šogad pārstāvēs avangardisti Estrada Orchestra, dzirkstošie Frankie Animal, ironiskie hiphoperi Grässhopas, elektropopa trio I Wear* Experiment, fanka un soula deju mūzikas izcilnieki Lexsoul Dancemachine, funky indie pop projekts Kali Briis Band un psihedēliskie eksperimentētāji Ouu.

Uz Palladium skatuves kāps arī provokatīvais Latvijas hiphopa grupējums Singapūras Satīns un humorists, projektu Kreisais krasts un Olas dalībnieks Reiks. Elektroniskās mūzikas skatuvi pārstāvēs producentu DJ Rudd un Anda Ansona veidotais projekts Bandmaster. Savukārt svaigāko no Krievijas indie žanra ar britpopa pieskārienu piedāvās maskaviešu grupa Milk. Positivus programmu papildina arī rokenrola apoloģēti, grupa Laika Suns, kas pērn tieši Positivus festivālā prezentēja savu jaunāko albumu.

Positivus – labākais no Tallinn Music Week

Estrada Orchestra apvieno džeza, fanka, psihedēliskā disko un afrobeat elementus, un viskrāšņāk izpaužas koncertos, ar pamatīgu iedvesmas spēku radot unikālu pieredzi katrā uzstāšanās reizē.

Popmūzikas kvartets Frankie Animal ir pārpildīts ar enerģiju, muzikāli novatoriskām izpausmēm un dziļu izpratni par to, kā panākt dinamisku noskaņojumu katrā koncertā, viņu mūzikā saklausāmas ietekmes no The Strokes, Feist un Džefa Baklija.

Igauņu hiphopa projekts Grässhopas ir mūzika, kas radusies Rakveres pagalmos, skaņas, kas atspoguļo ikdienu igauņu jauniešu dzīvē un pārliecība radīt dziesmas, jo tu tās vienkārši mīli. Grässhopas savu mūziku raksturo kā mačo/hetero hiphopu, bez muļķībām, toties ar pamatīgu devu humora.

Igauņu elektropopa trio I Wear* Experiment šogad ne vien izdeva debijas albumu Patience, bet arī saņēma Tallinn Music Week balvu kā daudzsološākie jaunie mākslinieki. I Wear* Experiment novērtē arī mūzikas industrija – no gandrīz piecdesmit gribētājiem, tieši viņi tika izvēlēti kā britu popmūzikas zvaigžņu Hurts iesildītāji koncertos visā Baltijā.

Lexsoul Dancemachine ir igauņu projekts, kas pazīstams ar spēju pārpildīt koncertzāles,  ar fundamentālām basa līnijām, sinkopētiem ritmiem un atkārtotiem grūviem hipnotizējot mūzikas mīļotājus. Šī ir mūzika, pie kuras var dejot un izpausties pilnībā.

Pāri malām plūstoša enerģija, elektriski bīti, melodiski un jutekliski vokāli - Kali Briis Band mūzika ir piedzīvojums, pilns ar soulmūziku, trakumu un smiekliem. Viens no spožākajiem dārgakmeņiem Igaunijas funky indie pop plejādē šogad arī izdeva albumu Let’s Play Love.

Psihedēliskā apvienība Ouu par savu galveno uzdevumu ir izvirzījusi skaņu, kas maina izpratni par mūziku, atrašanu, līdz ar to katra viņu uzstāšanās ir pārsteigums gan pašiem, gan klausītājiem. Lipīgi disko un skarbi rokmūzikas ritmi tā vien liek dejot visiem sanākušajiem.

Uz Palladium skatuves arī Latvijas un pasaules elpa

Grupējums

Singapūras Satīns

, iedvesmojoties no jaunākajām repa tendencēm ASV un Krievijā, ir radījis unikālu un jaunu skanējumu Latvijas muzikālajā pasaulē, nebaidoties savās dziesmās atspoguļot trako uzdzīvi, vieglprātīgo dzīves uztveri un sabiedrības tabu tēmas.

Reiks

, īstajā vārdā Arvis Reiks, ir Latvijas hiphopa aprindās labi zināms izpildītājs un apvienības Kreisais Krasts dalībnieks. Plašāka publika Reiku iepazina humora projektā Olas, kas aizvadīto divu gadu laikā ar joni iekarojis internetu.

Bandmaster

ir elektroniskās mūzikas projekts, ko veido viens no pieprasītākajiem Latvijas dīdžejiem un producentiem DJ Rudd, jaunā hiphopa māksliniece VIŅA un Andis Ansons.

Milk

ir pavisam svaigs pienesums uz Krievijas indie mūzikas skatuves, kas jau ir satricinājis Maskavas klubus. Tīrs, dinamisks skanējums, patiess dzīvesprieks un iedzimta stila izjūta ir ļāvusi piedzimt daudzsološam un ambiciozam sekstetam, kas spēlē britu klasiskā roka labākajās tradīcijās, vienlaikus skanējumā iekļaujot arī plašo krievu dvēseli.

Intensīvs rokenrols, kas rakstīts ar atvērtu sirdi – tāda dažos vārdos ir latviešu grupas

Laika Suns

muzikālā vizītkarte. Laika Suns apvieno profesionālus mūziķus ar pamatīgu pieredzi dažādos muzikālos projektos.

Jau iepriekš ziņots, ka Positivus festivālā uz Palladium skatuves spēlēs dāņu grupas Efterklang dalībnieku jaunākais projekts Liima, Bostonas pēdējie romantiķi, ambientā popgrupa

Cigarettes After Sex

, franču iedvesmojošākie ritma zinātāji  – projekts

20syl & Mr. J.

Medeiros present AllttA, Parīzes elektronikas duets Postaal, pašmāju hiphopa leģenda

Ozols

, dziesminieku apvienība

Mielavs un Pārcēlāji

, pasaulē zināmākā latviešu folkmetāla grupa

Skyforger

, akadēmiski skolotie huligāni ar čelliem

DaGamba

, kā arī britpopa ienesēji Latvijā –

Satellites LV

.

Festivāla programma

Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz Positivus sešām skatuvēm, tostarp galvenajām. Līdz šim izziņotā programma:

Ellie Goulding / M83 / Iggy Pop / Years & Years / Mark Ronson / Hot Chip / John Newman / Grimes / Air / Wolf Alice / Richard Hawley / Joss Stone / Latvijas Radio bigbends & Ralfs EILANDS: “CITS PAULS” / Mercury Rev / Charles Bradley & His Extraordinaires / Mike Skinner & Murkage present Tonga / Oh Wonder / Seinabo Sey / San Fermin / C Duncan / Ho99o9  / Cigarettes After Sex / HÆLOS / Arthur Beatrice / The Japanese House / Postaal / Choir of Young Believers / 20syl & Mr. J. Medeiros present AllttA / Branko (Buraka Som Sistema) / Liima / Baio / Minor Victories / Brothers Water / Blue House / NOËP / Super Besse / The Boondocks / Markas Palubenka / Alise Joste / Ozols / Dzelzs Vilks / Carnival Youth / Mielavs un Pārcēlāji / Skyforger / DaGamba / Satellites LV / Pienvedēja Piedzīvojumi / Rīgas Modes / Kashuks / Tehnikums / The Pink Elephant / Chomsky Chess Club / Mionia / Irving Ark un citi.

Festivāla biļetes

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos. Trīs dienu biļete bez telts vietas maksā 90 eiro, ar telts vietu – 98 eiro. Vienas dienas biļete festivāla apmeklējumam tikai piektdien, sestdien vai svētdien – 50 eiro. VIP biļete festivāla trīs dienu apmeklējumam – 250 eiro. Biļete dzīvošanai telšu pilsētiņā – 10 eiro. Pērkot trīs dienu biļeti ar vai bez telts vietas Nordea bankomātos, saņem vienu iebraukšanu festivāla oficiālajā autostāvvietā bez maksas. Kempera vietas cena bez elektrības pieslēguma – 40,00 eiro; kempera vietas cena ar elektrības pieslēgumu – 70,00 eiro. Gandrs Rent-a-Tent telts īre (1-2 personām) – 65,00 eiro + ieeja telšu pilsētiņā katram telts iemītniekam. VIP koka mājiņas īre (1-4 personām)  – 300, 00 eiro + ieeja telšu pilsētiņā katram mājiņas iemītniekam. Positivus Ekspresis – 6,50 eiro vienā virzienā. Biļete vienreizējai iebraukšanai autostāvvietā iepriekšpārdošanā maksā 10,00 eiro; autostāvvietas abonements trim dienām iepriekšpārdošanā – 25,00 eiro. Vienas dienas ieejas biļete Rimi Bērnu salā –  7 eiro, trīs dienu biļete – 15 eiro. Visas biļetes bez komisijas maksas nopērkamas www.positivusfestival.com.

Positivus festivāla galvenais partneris ir Latvijas vadošais tehnoloģiju uzņēmums Lattelecom, kas ar unikālo Positivus TV kanālu ļauj festivāla apmeklētājiem izjust festivāla īpašo gaisotni mēneša garumā, turklāt piedāvā arī citus tehnoloģiskos risinājumu festivāla teritorijā.


Regīna Zommere/Publicitātes foto