Aktieris Lauris Dzelzītis tomēr padodas gaļai
Lauris Dzelzītis gaļas priekšā tomēr padevies. Solījums no tās atteikties izčākstējis.
Slavenības
2016. gada 6. jūnijs, 09:55

Aktieris Lauris Dzelzītis tomēr padodas gaļai

Jauns.lv

Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis, kura gadumijas apņemšanās bija atteikties no gaļas lietošanas, atzīst – iecere izgāzusies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Īsi pirms Vecgada vakara Lauris Dzelzītis žurnālam „Kas Jauns” ziņoja, ka izlēmis, sākot no Jaungada, krasi mainīt ēšanas paradumus. „Lēmumu pāriet no gaļas uz zivīm pieņēmu, jo mani ļoti ietekmējuši internetā redzētie videomateriāli, kā gaļa tiek rūpnieciski gatavota, modificēta, kā dzīvnieki tiek audzēti ar dažādiem hormoniem,” teica Lauris.

Aktieris bilda, ka visgrūtāk būs atteikties no žāvētas vistas gaļas, kas līdz šim sagādājusi vislielāko baudījumu. „Žāvēta vista un tomātu salāti ir tas, no kā es varētu pārtikt visu dzīvi,” skaidroja Dzelzītis. Viņš lielākoties ieturas Dailes teātra kafejnīcā, tamdēļ piebilda: „Kad esmu savu apņemšanos pateicis, atpakaļceļa nebūs, jo kafejnīcā visi kolēģi mani uzpasēs.”

Tagad, dzirdot jautājumu, kā tad Laurim sokas ar gaļas neēšanu, viņa kolēģi smīkņā, savukārt Dzelzītis atzīstas: „Šis nodoms cieta fiasko.” „Cilvēks taču ir gaļēdājs. Esam plēsēji, redziet, man ir ilkņi – tie ir domāti gaļai!” smej Lauris.

Aktieris sapratis, ka iecienīto vistas gaļu tomēr pret zivi nav gatavs mainīt. Cūkgaļu gan viņš neēd, tāpat kā līdz šim. „Jūra man ir tālu, ēdu tikai vistu. Bet par to, kāpēc neēdu cūkgaļu, varu pateikt tā – ja jau musulmaņi to neēd, tur ir kaut kāda fiška. Tāpēc arī es atturos.”

Kasjauns.lv / Foto: Inta Mengiša