"Laikam no sākuma jāierauj!" Prezidentam 50! Vējoņa dzīves fotomirkļi
Aktīvajam un atraktīvajam Raimondam Vējonim, kura pirmie vārdi pēc ievēlēšanas bija: „Laikam no sākuma jāierauj!”, šodien svinam 50. jubileju.
Slavenības
2016. gada 15. jūnijs, 05:39

"Laikam no sākuma jāierauj!" Prezidentam 50! Vējoņa dzīves fotomirkļi

Jauns.lv

Šodien Valsts prezidents Raimonds Vējonis svin pusgadsimta jubileju un noteikti, ka viesos saradīsies daudz draugu, radu un līdzgaitnieku. Kā atzīst prezidents, tad lielas ballēšanās nebūs, bet tāpat jau kāda glāzīti pacels un kādu našķi notiesās. Kasjauns.lv pievienojas sveicēju pulkam ar 32 zīmīgiem brīžiem iz prezidenta dzīves.

Valsts prezidenta kancelejā Kasjauns.lv informēja, ka pat apaļās jubilejas dienā Vējonim būs diezgan noslogota darba kārtība, jo viņš turpinās pildīt savus pienākumus. Prezidentam notiks tikšanās ar premjeru Māri Kučinski, pēc kuras sekos tradicionālā preses konference. Pēcāk pie valsts galvas ieradīsies sveicēji, kuri iepriekš ieteikušies. Būs arī citas tikšanās. Tikai vakarā Raimonds varēs atvilkt elpu, kad Jūrmalas rezidencē ar savu ģimeni tiksies svinīgākās vakariņās.

Raimonds Vējonis dzimis 1966. gada 15. jūnijā Pleskavas apgabalā, Krievijā, bet tagad dzīvo Ogrē. Precējies ar Ivetu Vējoni, ar kuru šogad svinēs kāzu 30. jubileju, laulībā dzimuši divi dēli. Vējonis Latvijas Valsts universitātē beidzis Bioloģijas fakultāti, iegūstot biologa, bioloģijas un ķīmijas skolotāja profesiju un pēcāk Latvijas Universitātē ieguvis arī bioloģijas zinātņu maģistra grādu.

Pāris gadus pastrādājis par skolotāju, viņš kļuva par Madonas reģionālās vides pārvaldes direktora vietnieku un pat bija Madonas pilsētas domes deputāts. 1996. gadā viņš pārcēlās uz galvaspilsētu un kļuva par Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktoru. Jau no 2002. gada novembra Vējonis rosās pa valsts varas augstākajiem gaiteņiem. Viņš bijis vides ministrs Einara Repšes, Induļa Emša, Aigara Kalvīša, Ivara Godmaņa un Valda Dombrovska valdībās. Laimdotas Straujuma valdībā viņš mainīja pārraudzības sfēru un sāka saimniekot Aizsardzības ministrijā. Savukārt 2015. gada jūnijā viņš tika ievēlēts par Valsts prezidentu un jūlijā sāka pildīt prezidenta pienākumus, augstajā postenī nomainot Andris Bērziņu. Prezidents savu pirmo uzrunu – pateicību Saeimai par ievēlēšanu sāka ar vārdiem: „Laikam no sākuma jāierauj!”

Prezidenta amata pienākumus Vējonis sāka pildīt uz pilnu klapi, un rets bija tas pasākums, kurā viņš nebija klāt – ziedus lika, basketbolu spēlēja, izstādes atklāja un ar pavalstniekiem tikās, šad tad aizbraucot arī pie saviem ārzemju kolēģiem. Lielā rosība droši vien ietekmēja viņa veselību un šā gada janvāra vidū prezidents tika operēts un pēcāk bija spiests vairākus mēnešus valsti vadīt no slimnīcas. Visa sabiedrība juta līdzi, sūtīja ziedus un atbalsta vēstules. Nu jau kādu laiku prezidents ir atgriezies ierindā.

Raimonda Vējoņa pateicība Latvijas iedzīvotājiem

 

Kasjauns.lv / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, Facebook