Princis Viljams nu redzams uz geju žurnāla vāka
Viljams: "Nevienu nevajadzētu aizskart seksuālās orientācijas vai jebkāda cita iemesla dēļ."
Slavenības
2016. gada 16. jūnijs, 18:29

Princis Viljams nu redzams uz geju žurnāla vāka

Jauns.lv

Lielbritānijas princis Viljams kļūs par pirmo karaliskās ģimenes locekli, kurš pozējis uz homoseksuāļu žurnāla vāka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žurnāla "Attitude" jūlija numura tirdzniecība sāksies nākamnedēļ.

"Nevienu nevajadzētu aizskart seksuālās orientācijas vai jebkāda cita iemesla dēļ," 33 gadus vecais Viljams norāda paziņojumā "Attitude" mājaslapā. "Jālepojas ar to, kāds cilvēks esi. Nav, no kā kaunēties."

Maijā vairāki LGBT kopienas locekļi tika uzaicināti uz Kensingtonas pili, kur runāja par homofobiju un aizskaršanu seksuālās orientācijas dēļ.

"Attitude" redaktors Metjū Tods uzslavēja Viljama pausto atbalstu homoseksuāļu tiesību jautājumiem. Viņš aicināja nodrošināt lielāku aizsardzību bērniem, ko skolā dažādu iemeslu dēļ apceļ.

Tods arī izteica līdzjūtību šomēnes Orlando geju klubā notikušā slaktiņa upuru tuviniekiem.

"Šāda vardarbība nepastāv vakuumā, bet gan kā sniega pika veļas arvien lielākas neiecietības un aizskaršanas dēļ, kas sākas skolā, bet vēlāk diemžēl bieži nāk no politiķiem vai reliģiskajiem līderiem, un arī mediji bieži vien neizturas ar cieņu," viņš uzsvēra.

"Attitude" ir dzīvesstila žurnāls, kurā tiek publicētas intervijas un analītiski raksti par problēmām, ar kādām saskaras geji, lesbietes, biseksuāļi un transpersonas.

Uz "Attitude" vāka pozējušas tādas slavenības kā "Lady Gaga", Deivids Bekhems, Tonijs Blērs, Kailija Minoga, Eltons Džons, Robijs Viljamss, Kristīna Agilera un Daniels Redklifs.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA