Cilvēka nežēlībai nav robežu – šausmas, kas notiek lopkautuvē. VIDEO (18+)
Viens no buļļiem saļimis uz zemes no bailēm vien, vēl pirms viņam iesists. Austrālijas eksportētāji pārtraukuši attiecības ar skandalozajām lopkautuvēm.
Trakā pasaule
2016. gada 18. jūnijs, 10:59

Cilvēka nežēlībai nav robežu – šausmas, kas notiek lopkautuvē. VIDEO (18+)

Jauns.lv

Šāda prātam neaptverama nežēlība valda vairākās Vjetnamas kautuvēs, kur bieži nonāk arī no Austrālijas eksportētie liellopi. Video materiāls, ko ieguvuši Austrālijas organizācijas „Animals Australia” izmeklētāji, ir vien 19 sekunžu garš, taču tajā redzamais vienaldzīgu neatstāj.

Video redzams, kā kādā Vjetnamas lopkautuvē darbinieki kauj tur atvestās govis un buļļus. Personāls bez īpašas vilcināšanās ar veseri sit govīm pa galvu un turpina to darīt arī tad, kad dzīvnieks jau  nokritis un spirinās. Kā vēsta organizācija „Animals Australia”, nofilmēts arī tas, kā kāds cits bullis, redzot sava priekšgājēja likteni, saļimst no bailēm, informē britu medijs Dailymail.

Austrālija pārtrauc eksportu

Plašākā pētījumā „Animals Australia” atklājuši, ka vien divas no kopumā trīspadsmit viņu pārbaudītajām kautuvēm Vjetnamā atbildušas normām. „Man šķita, ka savas dzīves laikā esmu redzējis visu, taču izrādās, ka ne,” par redzēto izsakās organizācijas veiktās kampaņas direktors Lins Vaits. Pēc videomateriālu publicēšanas Austrālija sarāvusi eksporta attiecības ar trim Vjetnamas lopu kautuvēm.


Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock, ekrānuzņēmums no video