Izgudrots vīns speciāli kaķiem - lai saimnieks var sadzert ar savu mīluli
Kāda kompānija izlaiž vīnu kaķiem. Priekā!
Trakā pasaule
2016. gada 20. jūnijs, 10:16

Izgudrots vīns speciāli kaķiem - lai saimnieks var sadzert ar savu mīluli

Jauns.lv

Kompānija ASV Kolorādo štatā ir izlaidusi kaķiem paredzētu vīnu, lai palīdzētu kaķu īpašniekiem iedzert kādu glāzi vīna kopā ar saviem mīluļiem, vēsta ASV ziņu aģentūra UPI.

Bezalkoholisko vīnu uz biešu bāzes īpaši kaķiem ir izstrādājusi un laidusi pārdošanā Denveras pilsētā bāzēta kompānija “Apollo Peak”.

Kaķi var baudīt šīs kompānijas produktu divos variantos – sarkano “Pinot Meow” un balto “Moscato”.

"Visiem mūsu kaķu vīna produktiem ir  patentēts sastāvs, kas ietver pilnīgi dabisku organiski audzētu kaķumētru, svaigas bietes un dabiskus konservantus, lai palīdzētu uzturēt garšu un krāsu. Mēs ticam dabiskām sastāvdaļām mūsu sevišķi izsmalcinātajiem kaķveida draugiem,” paziņoja kompānija savā interneta vietnē.

Lai gan alkohola trūkums nodrošina to, ka kaķi nevar piedzerties no šī vīna, tā sastāvā esošā kaķumētra var izraisīt reibumam līdzīgu reakciju.

"Atkarībā no tā, cik daudz tie iedzer, efekts ir dažāds. Kad kaķi saož kaķumētru, tiem ir tendence kļūt jautriem, daudz kustēties un rotaļāties. Pilnīgi pretējs efekts ir tad, kad tie uzņem kaķumētru ar barību. Dzerot vīnu, tie parasti kļūst mierīgāki, un tas var palīdzēt nemierīgās naktīs,” informēja “Apollo Peak”.  

Tā kā šim vīnam ir tikai dabiskas sastāvdaļas, to var droši dzert arī suņi un cilvēki. Kompānija plāno izlaist līdzīgu produktu suņiem.

Kaķumētra ir lūpziežu dzimtas ārstniecības augs, kuru cilvēki izmanto kulinārijā, dzer tās zāļu tēju vai to smēķē viegli nomierinoša efekta dēļ.

Kaķumētra satur terpenoīdu nepetalaktonu, no kā tiek izgatavota kaķumētras ēteriskā eļļa. Nepetalaktons spēcīgi iedarbojas uz lielu daļu kaķu, mainot to uzvedību.

LETA/Foto: Publicitātes

Tēmas