Freda iecienītā grupa "Mākoņstūmēji" prezentē jauno albumu. FOTO
Svinīgs mirklis – grupas “Mākoņstūmēji” solists un dziesmu autors Māris Aizpurietis kopā ar trompetistu Jāni Vilku palaiž tautās jaunāko albumu “Visas labākās dziesmas”.
Slavenības
2016. gada 25. jūnijs, 05:23

Freda iecienītā grupa "Mākoņstūmēji" prezentē jauno albumu. FOTO

Jauns.lv

Grupas “Mākoņstūmēji” puiši, kas jau kopš muzikālās karjeras pirmsākumiem ir lieli grupas “Labvēlīgais tips” cienītāji, laiduši klajā paši savu albumu “Visas labākās dziesmas”. Diemžēl uz tā prezentāciju nevarēja tikt “Mākoņstūmēju” fans Fredis jeb Andris Freidenfelds, toties viņa kolēģi no “Labvēlīgā tipa” – gan.

“Mākoņstūmēji” dibināta 2010. gadā un tās kodolu veidu draugi no Smiltenes. Puiši spēlē jestru un dzīvespriecīgu ballīšu mūziku, kas mazliet atgādina “Labvēlīgā tipa” daiļradi. Taču par to neviens nesatraucas. Gluži otrādi, piemēram, “Labvēlīgā tipa” balss Andris Freidenfelds fano par "Mākoņstūmēju” sacerētajām dziesmām, savukārt “Labvēlīgā tipa” trombonists Kaspars Tīmanis ir šīs grupas menedžeris. Viņi, kā arī citi “Labvēlīgā tipa” mūziķi, Normundu Jakušonoku ieskaitot, arī piedalījušies “Mākoņstūmēju” jaunā albuma ierakstos.

Albuma prezentācija notika kafejnīcā “Bieriņkrogs”, kur ar grupas koncertu bija iecerēts atklāt vasaras dārza sezonu. Taču “Mākoņstūmēji” bija sastūmuši tik daudz mākoņus, ka lietus dēļ ballīte notika iekštelpās. Taču nekas, bija jautri – apmeklētāji varēja piedalīties vairākās viktorīnās un balvā iegūt grupas jauno albumu.

 

Kasjauns.lv/Foto: Juris Vaidakovs