Ļeontjevam draud aklums, Meladze atzīst ārlaulības bērnu
Slavenības
2010. gada 29. jūlijs, 06:01

Ļeontjevam draud aklums, Meladze atzīst ārlaulības bērnu

Jauns.lv

Jau trešo dienu Jūrmalā plosās „Jaunais Vilnis”. Vairāku krievu zvaigžņu dzīvē šogad notikušas dramatiskas lietas.

Dziedātājs Valērijs Ļeontjevs (61) var pilnībā zaudēt redzi, ziņo Krievijas prese. Viss tikai tamdēļ, ka mūziķis pārlieku aizrāvies ar skaistumu uzlabojošām plastiskajām operācijām. Biežas sejas ādas nostiepšanas operācijas (it īpaši acu apvidū) noveduša pie bēdīgām sekām. Ļeontjevam tikpat kā vairs nemirkšķinās acu plakstiņi. Noraizējies par redzi, mūziķis konsultējies ar labākajiem dakteriem Maskavā. „Es vairs neredzu,” viņš sūdzējies par problēmu. „Palīdziet! Kad izeju uz skatuves, kur spīd prožektori, uz mirkli man viss acu priekšā izzūd. Es burtiskā nozīmē iegrimstu tumsā. Acis sāp... Vai tiešām es sāku zaudēt redzi?”

Pēc rūpīgām redzes pārbaudēm ārsti secinājuši: „Acu nemirkšķināšanās var novest pie neatgriezeniskām sekām. Sākotnēji pie radzenes sausuma un pēc tam arī pie redzes pilnīga zuduma. Lai izlabotu neveiksmīgo operāciju sekas, nepieciešams saudzēt acis un vairākus nākamos gadus atteikties no ādas nostiepšanas un jebkādām citām sejas plastiskajām operācijām.”

Tik kategorisks spriedums Ļeontjevu ļoti sarūgtināja. Neskaitāmo plastisko operāciju dēļ viņu nereti dēvē par krievu šovbiznesa Maiklu Džeksonu. Viņam katru gadu tiek veikts pa kādai operācijai. Kam tik mūziķis ir ļāvies, lai paliktu mūžam jauns! Viņam ir nostiepta sejas āda, lūpās injicēts kalogēns, griezta nošļukušu acu plakstiņu āda, un baumo, ka pat baltināta āda ānusa apvidū.

„Skaistums ir skaistums, taču acis ir pārāk smalka matērija,” mediķi ir nepielūdzami. „Acis māksliniekam jau bez operācijām ir pakļautas nelabvēlīgai ietekmei: prožektoru spilgtā gaisma, un tabakas dūmi burtiskā nozīmē sadedzina acs radzeni.”

Aizvadītā gada nogalē mūziķis piedzīvojis arī kādu skaistu notikumu. Sešdesmit vienu gadu vecais mūziķis kļuvis par tēvu meitiņai Jekaterinai. Šis fakts tika rūpīgi slēpts. Zināms vien tas, ka mazulis ir Ļeontjeva bioloģiskais bērns un to pasaulē laidusi krievu izcelsmes spāniete. Vārds meitenītei dots par godu dziedātāja paša mīļotajai mātei.

Igors Nikolajevs apprecējies

Par dziedātāja un komponista Igora Nikolajeva (50) kāzām ar draudzeni Jūliju Proskurjakovu (27) runāja kā par gaidītāko notikumu Krievijas šovbiznesa aprindās 2010. gadā. Taču mūziķis apprecējās jau pirmajās jaunā gada dienās. Laulību pāris reģistrēja Maiami (ASV) neierasti klusā ceremonijā, klātesot vien tuvākajiem radiem un draugiem. Svinības ar klātbūtni pagodināja arī Nikolajeva 31 gadu vecā meita Jūlija Nikolajeva, kas dzimusi komponista iepriekšējās attiecībās. Meita ir četrus gadus vecāka par tēva jauno sieviņu!

„Mēs domājām, ka laulības notiks nedaudz vēlāk,” vēlāk komentēja jaunā pāra draugi. „Pēc Igora 50 gadu jubilejas.” Komponists pusgadsmita jubileju atzīmēja ar vērienu. Lūgto 150 viesu skaitā bija daudzas Krievijas šovbiznesa zvaigznes, starp tām arī Alla Pugačova ar draugu Maksimu Galkinu un Valērijs Ļeontjevs. Svinības pagodināja arī Nikolajeva bijusī dzīvesbiedre Nataša Koroļova, kas jubilāram šajā vakarā pat veltīja dziesmu.

Nikolajevs un Proskurjakova ir kopā jau četrus gadus. Pirmoreiz publiski par nopietnajām attiecībām komponists paziņoja konkursā Jaunais vilnis. „Tagad sagaidiet Jūliju Proskurjakovu!” viņš iepazīstināja klātesošos. „Mana īstā mīlestība, kurai, ceru, veltīšu dziesmas visu savu turpmāko dzīvi.”

Aizvadītā gada nogalē, pēc kopā pavadītiem trīsarpus gadiem, Nikolajevs visbeidzot bildināja draudzeni. Tas nenotika šikā ballītē vai romantiskā divvientulībā restorānā — Jūlijas roku viņš lūdza juvelierizstrādājumu veikalā, kad abi bija devušies iepirkties. Viņš ierosināja mīļotajai izvēlēties sev gredzentiņu, kuru pēc tam uzvilka līgavai pirkstā.

Nikolajs Baskovs par kultūras ministru

Dziedātājs Nikolajs Baskovs (33) tikko kā absolvējis Lomonosova vārdā nosaukto Maskavas valsts Universitāti un ieguvis maģistra grādu menedžmentā. Baskovam šī ir jau otra augstākā izglītība. Dziedātājs pabeidzis mācības valsts vadības fakultātē. Studijas ilga divus gadus. Mūziķim bija individuāli izstrādāta mācību programma, jo turneju dēļ viņš nevarēja apmeklēt lekcijas. „Daļu lekciju un konspektu es lasīju un mācījos, ceļojot no vienas koncerta vietas uz otru,” norāda Baskovs. „Tagad man ir ne tikai augstākā muzikālā izglītība, bet arī absolvēta valsts vadības fakultāte — nākotnē varēšu kandidēt uz kultūras ministra amatu,” smej mūziķis.

Ar divām augstākajām izglītībām Baskovam vēl ir par maz. Viņš vēlas pārtrumpot savu tēvu, kuram ir pieci diplomi. „Es ceru, ka līdz viņa vecumam būšu ieguvis kā minimums vismaz sešus diplomus. Tagad domāju — kur gan varētu atkal iestāties mācīties!”

Valērijs Meladze atzīst ārlaulības dēlu par savu

Dziedātājs Valērijs Meladze (45) ar sievu Irinu laulībā nodzīvoja 20 gadu, un viņiem ir trīs meitas — Inga (19), Soņa (11) un Arina (8). Par ģimenes nesaskaņām runāja jau dažus gadus, un pērn Jaunā viļņa dienās mūziķis pirmoreiz pats publiski atzina, ka abi esot gatavi šķirties. Ar sievu viņš nedzīvoja kopā jau gadu.

Baumas par romāniņiem ar citām sievietēm kuluāros klīda jau sen, taču laulībai punktu pielika Meladzes paša atzīšanās sievai. Izrādās, viņam bijušas dēkas visu ilgo laulības dzīvi. Taču romāns ar grupas VIA Gra solisti Albinu Džanabajevu (31) bija pāraudzis spēcīgākās jūtās. Tagad Meladze arī publiski atzinis, ka Albinas septiņus gadus vecais dēlēns Konstantīns ir viņa bērns.

Volgogradā dzimusī Albina grupā sāka dziedāt 2004. gada rudenī. Viņu uzņēma pēc Meladzes ieteikuma. Pirms tam Albina divus gadus bija uzstājusies kā bekvokāliste. „Viņiem bija kaislīgs romāns, par kuru zināja viss Meladzes kolektīvs,” pastāstījis kāds no komponista paziņu loka. „Otra bekvokālistes karjeras gada nogalē viņai piedzima dēls Konstantīns. Interesanta sakritība, it īpaši, zinot, ka brāļi Meladzes savulaik viens otram bija solījuši dēliem dot vārdu par godu viens otram. Konstantinam Meladzem jau bija dēls Valērijs.”

Albina visus šos gadus par bērna tēvu bija izvairījusies runāt, vien norādot, ka viņš ir uzņēmējs. Pat jaunās sievietes draugi nekad nebija viņu satikuši. Kad Albinu tincināja par bērna tēvu, viņa vienmēr atbildēja: „Protams, Kostjikam ir tētis. Viena pati es nevarētu laist pasaulē tādu brīnumiņu. Tēvs aktīvi iesaistās Kostjika dzīvē un, protams, satiekas ar dēlu. Arī mēs, starp citu, satiekamies.”

Džanabajeva ne reizi publiski nebija nosaukusi kaut vienu iemeslu, kāpēc abi pašķīrušies. Viņa apgalvoja, ka šķiršanās kā tāda nemaz neesot notikusi, taču situācija esot sarežģīta. Kā nekā dzīve pati par sevi ir viena neprognozējama padarīšana — nekad nevarot zināt, kas būs rīt.

Meladze par dēlu visu laiku klusēja. Arī tad, kad klīda runas, ka viņš ir bērna tēvs, mūziķis no komentāriem atturējās. Viņš visbeidzot publiski atzina dēlu par savu, kad sieva Irina paziņoja, ka ir gatava izdibināt patiesību par Albinas bērna tēvu, veicot DNS analīzi. Irina bija uzzinājusi, ka vīram ir ārlaulības bērns. Atlika noskaidrot, vai baumas ir patiesas, ka bērna māte ir Albina Džanabajeva. DNS analīze netika veikta — Meladze pats atzinās, ka Konstantīns ir viņa dēls un viņš par to nešaubās. Kostjam arī dzimšanas apliecībā kā tēvs norādīts Valērijs Meladze.

Aizvadītā gada 28. augustā Irinas un Valērija laulību oficiāli šķīra. Dziedātājs sievai un trim meitām atstāja greznu māju Piemaskavā [tās vērtība ir divi miljoni dolāru], dzīvokli Maskavā, kā arī jaunu — pirms pusotra gada — iegādātu automašīnu.

„Man viņam nav ko piedot,” komentējusi Irina. „Viņš satiekas ar bērniem. Svētkus mēs visi pavadām kopā. Vienīgais, viņš tagad nakšņo citā dzīvoklī. Viņš ir kā kārdinoša šokolāde tām meitenēm, kuras saprot, ka laiks iet uz norietu un tā vai citādi vajag nokārtot dzīvi. Tā nav varbūtība, es to zinu: tādu meiteņu ir daudz. Jo vairāk tavā dzīvē ir tādas Albinas Džanabajevas, jo gudrāka kļūsti. Es taču saprotu, ar ko tas viss beigsies.”

Gada nogalē klīda runas, ka no vienas ģimenes Meladze ir aizgājis, bet jauno īsti nav izdevies uzsākt. Kādu laiku mūziķis dzīvojis viens. Savukārt šā gada jūnijā no jauna aktuālas kļuvušas runas, ka pāris varētu apprecēties.

Valērija vēlas septīto bērnu

Rietumu slavenībām mazuļa adopcija kļuvusi teju par modes lietu. No viņu parauga nevēlas atpalikt arī Krievijas zvaigznes. Arī dziedātāja Valērija (42) un viņas vīrs Josifs Prigožins (41) izteikuši vēlmi par kāda bārenīša pieņemšanu ģimenē, kaut abiem jau ir seši bērni — katram pa trim no iepriekšējām attiecībām. Jaunajā ģimenē gan dzīvo tikai Valērijas bērni: dēli Arsēnijs un Artjoms un meita Anna. Prigožina bērni mīt pie viņa bijušajām dzīvesbiedrēm.

Valērija ar Josifu apprecējās pirms sešiem gadiem. Dziedātāja ļoti vēlas kopīgu bērniņu no mīļotā vīrieša, taču pagaidām šo sapni abiem nav izdevies īstenot.

Valērija katrā pilsētā, kur sniedz koncertu, apmeklē arī bērnunamu un ziedo daļu sava honorāra. „Tur bez asarām nav iespējams uzturēties,” viņa norādījusi. „Bērni skrien pie tevis, saucot par mammu.”

Dziedātāja atceroties praktiski visus mazuļus, ar kuriem aprunājusies, taču īpaši sirdī iekritis desmit gadu vecs puisītis, vārdā Iļja, no Stavropoles. „Šī bija tā, ko sauc par mīlestību no pirmā skatiena. Mēs abi uzreiz sajutām garīgu saikni.” Pēc šīs tikšanās Valērija bieži zvana uz bērnunamu un apvaicājas, ka Iļjam klājas, kā zēns gulējis un ko ēdis pusdienās. Viņa ļoti gribētu adoptēt šo puisēnu.

Savukārt, kad Josifs Prigožins viesojās bērnunamos Krasnojarskā, viņu aizkustināja tikšanās ar divus mēnešus vecu meitenīti Dašu. Paņēmis mazulīti uz rokām, viņš nekavējoties paziņoja, ka adoptēs šo „mazo brīnumu”. „Kad mēs ar Valēriju ieraudzījām šo meitenīti, uzreiz sapratām: viņai jākļūst par mūsu meitiņu, jāaug mūsu ģimenē —– tik ļoti iekrita sirdī!” izteicās Prigožins. Nākamajā dienā par slavenā pāra vizīti bija lasāms materiāls un skatāmi foto vietējā avīzē. Tad, kā uz burvju mājienu, meitenītei uzradās attāli radinieki, kas bērnu paņēma pie sevis...

Gerda Ansone, Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva, Dmitrijs Kijonoks