Slavenības
2016. gada 2. jūlijs, 08:15

"Led Zeppelin" plaģiātismā apsūdzējušajam advokātam anulēta viņa licence

Jauns.lv

Advokātam Frānsisam Malofijam, kurš pārstāvēja apsūdzības pusi plaģiātisma lietā pret rokgrupu "Led Zeppelin", uz laiku anulēta advokāta apliecība.

Malofijs sodīts par "dažādiem juridiskā protokola pārkāpumiem" lietā par amerikāņu R&B dziedātāja Ašera dziesmu "Bad Girl". Malofijs pārstāvēja dziesmu autoru Denu Marino, kurš apgalvoja, ka esot sacerējis mūziku.

Viņš vērsās tiesā pret Ašeru, dziesmu autoriem Viljamu Gaisu un Danti Baronu, kā arī vēl 17 citiem cilvēkiem un kompānijām.

2015.gadā trīs tiesnešu sastāvs atzina Malofiju par vainīgu Gaisa maldināšanā. Malofijs pārliecināja Gaisu parakstīt rakstveida liecību par labu viņa klientam, neatklājot Gaisam, ka viņi lietā pārstāv pretējās puses.

Tiesneši lēma, ka Malofijam jāaizliedz strādāt trīs mēnešus un vienu dienu, kā arī jāpiemēro 28 000 ASV dolāru (25 220 eiro) liels naudassods. Ceturtdien apelāciju tiesa atstāja spēkā iepriekšējo lēmumu.

Prāvā par "Led Zeppelin" dziesmu "Stairway to Heaven" Malofijs sešu dienu laikā izpelnījās vairāk nekā simt iebildumus no aizstāvības puses, ko apmierināja tiesnesis Gerijs Klausners.

Zvērinātie jūnijā lēma, ka dziesmas autori Roberts Plānts un Džimijs Peidžs neesot kopējuši ģitāras partiju no amerikāņu psihodēliskā roka grupas "Spirit" instrumentālā skaņdarba "Taurus", kas iznāca trīs gadus pirms "Stairway to Heaven".

Pēc zvērināto lēmuma Malofijs teica, ka esot zaudējis formalitāšu dēļ, un lika noprast, ka gatavojas iesniegt apelāciju. Taču, ja "Spirit" solista Rendija Volfa mantinieki gatavojas drīzumā atsākt tiesāšanos, visticamāk, Malofijs viņus nevarēs pārstāvēt.

LETA