Dīvaini! Šo aktrisi neviens dizainers negrib pucēt filmas pirmizrādes vakaram. FOTO
„Ir tik savādi, ka nav neviena paša dizainera, kas vēlētos man palīdzēt ar kleitu filmas pirmizrādei,” sašutusi par attieksmi no modes dizaineru puses, savā „Twitter” blogā pažēlojusies komiķe Leslija Džounsa.
Slavenības
2016. gada 3. jūlijs, 16:10

Dīvaini! Šo aktrisi neviens dizainers negrib pucēt filmas pirmizrādes vakaram. FOTO

Jauns.lv

Parasti dizaineri gatavi vai „saplūkties”, lai tik aktrises sarkanā paklāja pasākumiem izvēlētos viņu modes nama radītās vakarkleitas. Taču komiķe Leslija Džounsa (48) saskārusies ar pretēju reakciju. Neviens modes nams nevēlas radīt viņai kleitu, kurā apmeklēt filmas pirmizrādes vakaru...

Jebkuram modes namam vislielākais gods ir, ja kāda Holivudas dīva izvēlas viņa radīto tērpu saviesīgam sarkanā paklāja pasākumam. Par kleitām bieži vien vēlāk runā vairāk nekā par pasākuma galveno mērķi – vai tā būtu balvu ceremonija vai kāds labdarības pasākums. Modes māksliniekam tā ir vislabākā reklāma viņa tērpam!

Taču, kā izrādās, te slēpjas smalks aprēķins. Visi vēlas, lai viņu tērpus demonstrētu pirmā lieluma Holivudas zvaigznes – tādas kā Džūlija Robertsa, Andželina Džolija, Dženifera Anistone, Dženifera Lorensa un citas. Ja esi aktrise, kuras vārds nav tik plaši izskanējis aiz valsts robežām vai neatbilsti standartam 90-60-90, neviens modes nams neizrādīs interesi tevi ģērbt sarkanā paklāja pasākumam. Ar šādu reakciju nesen saskārusies tumšādainā aktrise Leslija Džounsa, kura nekādi nav varējusi nolīgt sev modes mākslinieku, kurš viņai radītu kleitu filmas „Ghostbusters” pirmizrādes pasākuma apmeklējumam.

Šova „Saturday Night Live” zvaigzne un komiķe Leslija Džounsa par to pažēlojusies arī saviem „Twitter” bloga sekotājiem: „Ir tik savādi, ka nav neviena paša dizainera, kas vēlētos man palīdzēt ar kleitu filmas pirmizrādei,” ierakstījusi Džounsa. „Hmmm, tas mainīsies un es to atcerēšos!”

Pēc Džounsas ieraksta viņai „Twitter” blogā atbildējis dizainers Kristians Siriano, publiskojot „smailiju” ar mājošu rociņu – sak, esmu šeit, gatavs palīdzēt. Siriano darinātos tērpus iecienījusi virkne Holivudas zvaigžņu. To skaitā arī formīgām aprisēm apveltītā seriāla „Mad Men” aktrise Kristīna Hendriksa, kurai bieži vien ir problēmas atrasts savam augumam piemērotu tērpu. Viņai neder izstīdzējušu modeļu kleitas, ko tās demonstrējušas modes namu jaunākajās augstās modes skatēs.

Problēmas ar dizaineru tērpiem saviesīgu pasākumu apmeklējumiem bijušas arī aktrisei Melisai Makartijai. Viņa krita modes korifeju nežēlastībā, kad vēlējās atrast sev piemērotu tērpu „Oskara” balvu apmeklējumam, kaut arī bija nominēta labākās otrā plāna aktrises kategorijā. Makartijas figūra neatbilst tā sauktajiem Holivudas standartiem, viņa nav slaida kā vairums aktrišu un... neviens modes nams nevēlējās radīt aktrisei kleitu. „Es apjautājos pieciem vai sešiem dizaineriem – ļoti augsta ranga māksliniekiem, kas tērpj daudz cilvēku – un viņi visi man pateica nē,” atceras Makartija.

Pēc ilgiem meklējumiem un augstu vērtēto dizaineru atteikumiem, Melisa visbeidzot atradusi mākslinieci, kas bija gatava pašūt skaistu tērpu arī sievietei, kas ir apaļīga. 2012. gada „Oskara” balvu vakaru Makartija apmeklēja Marinas Rinaldi pēc pasūtījuma šūtā sārtā vakartērpā un kurpēs, ko darinājis viņas labs draugs Braiens Etvuds.

Melisai arī agrāk bijušas problēmas, lai atrastu interesantus un stilīgus tērpus savām auguma aprisēm. Taču „Oskara” kleitas meklējumu pieredze pamudinājusi aktrisi pašu izdot apģērbu līniju lielo izmēru sievietēm. „Kad es dodos pa veikaliem, lielākoties piedzīvoju vilšanos,” norāda Makartija, jo plus izmēru sievietēm tikpat kā nav tērpu izvēles.

Melisa jau agrāk gribējusi pievērsties modes biznesam. „Es mācījos tērpu dizaina un tekstila fakultātē koledžā un vienmēr domāju, ka dizainēšu apģērbus sievietēm,” viņa reiz atklājusi intervijā slavenību žurnālam „Us Weekly”. „Tad es nonācu Ņujorkā, domājot, ka turpināšu studijas Modes tehnoloģiju institūtā un paralēli sāku darboties stand-up komēdijas žanrā. Kā no A nonācu līdz B, es pat nezinu.”

Diskriminējošu attieksmi no dizaineru puses auguma dēļ savulaik nācies izbaudīt realitātes šova zvaigznei Hlojai Kardašjanai („Stilistiem nebija nekā manā izmērā.”) un pat popzvaigznei Bijonsē (Mamma darināja visus dziedātājas skatuves un izejamos tērpus, jo dizaineri sākotnēji atteikušies ģērbt sievišķīgajām formām apveltīto mūziķi).

   

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press