Kāpēc princis Čārlzs pie altāra veda Diānas krustmeitu?
Aleksandru pie altāra ved princis Čārlzs, viņas tēva labs draugs un skolasbiedrs. Pati līgava ir princeses Diānas krustmeita. Princis Čārlzs kāzas apmeklēja viens, bez sievas Kamillas.
Slavenības
2016. gada 9. jūlijs, 05:30

Kāpēc princis Čārlzs pie altāra veda Diānas krustmeitu?

Jauns.lv

Jūnija nogalē princis Čārlzs pie altāra veda kādu līgavu vārdā Aleksandra (33). Viņa nav no karaliskās ģimenes, taču kāzas ar klātbūtni pagodināja pat Viņas Majestāte Anglijas karaliene Elizabete II. Atklājam dažus noslēpumus – kas ir šī ģimene un kāpēc kāzas pagodināja pat tik augstdzimušas personas.

Līgavas Aleksandras mamma ir viens no tuvākajiem karaliskās ģimenes draugiem, kuras dzīslās nerit „zilās asinis”. Lēdija Penija Bredborna (63) pasaulē nākusi miesnieka ģimenē.

Aleksandras mamma ir tik tuva draudzene karaļnamam, ka viņa mitinās karalienei piederošajā īpašumā Hempšīras grāfistē, kurā iepriekš dzīvojuši vairāki karaliskās ģimenes pārstāvji.

Bredbornus un karalisko ģimeni vieno personīgas traģēdijas – lai gan karaliskās ģimenes sāpes ne tuvu nevar salīdzināt ar tām, ko pārdzīvojusi Penija Bredborna.

Šā gada oktobrī apritēs 25 gadi, kopš no nieru vēža mirusi Penijas meita Leonora. Dzīvespriecīgajai meitenei tolaik bija tikai pieci gadiņi.  

Penijas dēls Nikolass (35), kurš reiz bija padomdevējs princim Viljamam Ītonas koledžas gados, kritis par upuri kokaīna un heroīna atkarībai.

Penijai tuvojās sešdesmitais gadu desmits, kad viņu pameta vīrs Nortons – 8. barons Bredborns un Birmas grāfa Mountbatena mazdēls. Pirms sešiem gadiem viņš aizgāja pie citas sievietes un atgriezās pie sievas tikai pirms četriem gadiem, kad mīļākā viņu pameta.

Vīra prombūtnes laikā Penijai vienai pašai nācās tikt galā ar 2430 hektāru lielo īpašumu, ko viņa spēja godam. Tagad pamestais Nortons, kuram veselība vairs nav spoža, dzīvo īpašumā uzceltajā kotedžā. Arī laulība aizvien nav šķirta.

Grāfs Mountbatens gāja bojā 1979. gadā maskētas mīnas sprādzienā sprādzienā, kad bija Īrijā devies zvejot mazā laiviņā. Eksplozijas rezultātā mira arī lorda Nortona Bredborna jaunākais brālis Nikolass, kuram tolaik bija vien 14 gadu, viņa vecmāmiņa un kāds vietējais zēns.

Var tikai iztēloties Penijas saldsērīgās atmiņas, kad viņai nācās sēsties un plānot meitas Aleksandras (33) kāzas ar līgavaini IT speciālistu Tomu Hūperu.

Šis vismaz bija kāds priecīgs notikums Penijas ne pārāk rožainajā mūžā. Taču pat tad viņai bija jāsaskaras ar problēmām. 68 gadus vecā Lorda Bredborna veselība kļuvusi tik trausla, ka viņš netālu esošajā Romsijas pilsētā vienmēr redzēts aprūpētāju pavadībā. Vai viņš maz spētu vest meitu pie altāra un izdot par sievu?

„Tēvs nebija pie labas veselības,” komentējis Romsijas abatijas vikārs. „Kas gan varētu būt labāk, ja meitu pie vīra izdotu kāds no ģimenes!” Šis gods uzticēts princim Čārlzam, kurš ir lorda Bredborna brālēns un bija līgavasbrālis Nortona 1979. gadā notikušajās kāzās ar Peniju. Dēļ traģēdijas ar sprāgušo mīnu šīs kāzas atlikta trīs mēnešus vēlāk, nekā sākotnēji bija plānots.

Princis Čārlzs labprāt piekrita vest pie altāra sava drauga meitu. Mēnesi pirms lielās dienas princis darīja zināmu, ka jutīsies pagodināts uzņemties šo pienākumu. Turklāt Čārlzs bija Nortonam parādā laipnību. Nortons ir gadu vecāks par savu karalisko draugu. Abi savulaik mācījās Gordonstounā un Nortons palīdzēja gadu jaunākajam biedram tikt galā ar skolā ieviesto bargo režīmu, ko princis tik ļoti nespēja ciest.

Turklāt, ir vēl kas tāds, kas cieši vieno Bredbornus ar karalisko ģimeni. Izrādās Aleksandra ir princeses Diānas krustmeita!

Aleksandras kāzas Čārlzs apmeklēja bez sievas Kamillas. Ar savu klātbūtni tās pagodināja karaliene Elizabete II ar vīru Edinburgas hercogu princi Filipu, kā arī Elizabetes meita princese Anna.

Estētam Čārlzam par prieku Romsijas abatija nebija rotāta ziediem. Kāzas bez ziediem? „Ģimene norādīja, ka tai patīk arhitektūras skaistums, īpaši arkas, un viņi nevēlētos novērst uzmanību ar ko citu,” paskaidrojis vikārs.

Čārlzam šī abatija ir ļoti labi pazīstama. Tajā atdusas viņa „goda vectētiņš” lords Mountbatens. Princis laiku pa laikam te iegriežas, lai pabūtu pie kapakmens, kas iekalts abatijas grīdā.

     

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press