Kurta Kobeina meita pieprasa šķirtajam vīram atdot tēva megavērtīgo ģitāru
„Nirvana” mūziķa Kurta Kobeina un Kortnijas Lovas meita Frensisa Bīna Kobeina 2014. gada 29. jūnijā apprecējās ar grupas „The Eeries” mūziķi Jesaju Silvu. 2016. gada martā Frensisa pieprasīja tiesā šķiršanos. Pāris bija kopā piecus gadus, četrus no kuriem – saderināti.
Slavenības
2016. gada 10. jūlijs, 16:19

Kurta Kobeina meita pieprasa šķirtajam vīram atdot tēva megavērtīgo ģitāru

Jauns.lv

Grupas „Nirvana” mūziķa, nelaiķa Kurta Kobeina, meita Frensisa Bīna (23) šā gada martā šķīrusi savu 21 mēnesi ilgo laulību. Bijušie laulātie aizvien nespējot panākt vienošanos visos ar šķiršanos saistītajos jautājumos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

23 gadus vecā Frensisa Bīna Kobeina nesen kā pieprasījusi, lai viņas bijušais vīrs rokeris Jesajs Silva atdotu vienu no viņas tēva visslavenākajām ģitārām. Runa ir par Kobeina ģitāru, kuru mūziķis izmantoja, ierakstot slaveno „MTV Unplugged” koncertu tālajā 1993. gadā.

Portāla TMZ rīcībā ir informācija, ka šo „Martin D-18E” ģitāru Frensisa savam izredzētajam pasniegusi kā dāvanu kāzās. Pati jauniete gan to noliedz, ka jebkad būtu vīram dāvinājusi tēva ģitāru, kas reiz pat bijusi apdrošināta par vienu miljonu ASV dolāru. Tiek prognozēts, ja šis mūzikas instruments nonāktu izsolē, kolekcionāri būtu gatavi maksāt pat vairākas reizes lielāku summu.

Strīds par ģitāru izcēlies trīs mēnešu pēc tam, kad Kortnijas Lovas un Kurta Kobeina meita paziņoja par vēlmi izbeigt laulību ar 31 gadus veco grupas „The Eeries” mūziķi Jesaju Silvu.

Tiesai iesniegtajos šķiršanās dokumentos Frensisa Bīna skaidri un nelokāmi norādījusi, ka bijušajam nav nekādu tiesību prasīt daļu no viņas iekrājumiem. Kobeina meita ir visnotaļ liela kapitāla īpašniece. Viņa no tēva mantojusi īpašumus aptuveni 450 miljonus dolāru vērtībā.

Lai gan likums liedz mūziķim piekļūt pie Frensisas naudas, ko atstājis tēvs, tas neaizliedz izmaksāt šķirtajam vīram uzturlīdzekļu naudu.

Dokumentos teikts, ka Frensisa Bīna Kobeina un Jesajs Silva apprecējās 2014. gada 29. jūnijā. Par šīm kāzām plašāka sabiedrība uzzināja vien aizvadītā gada nogalē, kad vairāki ziņu avoti maldīgi vēstīja, ka pāris slepus esot salaulājies 2015. gada septembrī.

Šajā laulībā nav dzimuši bērni. Frensisa un Jesajs bija kopā piecus gadus, četrus no kuriem kā saderināts pāris.

Izbeidzot attiecības ar vīru, Frensisa atjaunojusi attiecības ar māti, skandalozo grupas „Hole” mūziķi Kortniju Lovu. Pēc šķiršanās Frensisa redzēta kopā ar mammu Londonā, dodamies pa veikaliem un apmetamies viesnīcā „Claridge’s”. Mātes un meitas kopīgais ceļojums uz Lielbritāniju sekojis pēc sešiem atsvešinātības gadiem. Kad Frensisa bija vēl tīne un abas ar Kortniju Lovu nespēja rast kopīgu valodu, tiesa aizbildnības tiesības uz laiku nozīmēja Kurta Kobeina mātei Vendijai un mūziķa māsai Kimberlijai.

„Nirvana” – „About A Girl” (MTV Unplugged)


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press