Klifs Ričards sūdz tiesā BBC un policiju par tiešraides raidīšanu no kratīšanas viņa mājās
Ričards: "Mana dzīve tika sagriezta kājām gaisā un mana reputācija visā pasaulē bez iemesla tika sabojāta. Es nevēlos, lai tas pats notiktu ar citiem sabiedrības acu priekšā vai nē".
Slavenības
2016. gada 10. jūlijs, 21:40

Klifs Ričards sūdz tiesā BBC un policiju par tiešraides raidīšanu no kratīšanas viņa mājās

Jauns.lv

Britu popmūzikas veterāns Klifs Ričards svētdien apstiprināja, ka vērsīsies tiesā pret Lielbritānijas sabiedrisko raidorganizāciju BBC un policiju, jo kratīšana, kas viņa mājās tika veikta saistībā ar izmeklēšanu par seksuāla rakstura noziegumu pret jaunu zēnu pagājušā gadsimta 80.gados, tiešraidē tika pārraidīta televīzijā.

75 gadus vecais Ričards pagājušajā mēnesī paziņoja, ka viņam pierādījumu trūkuma dēļ pēc divus gadus ilgas izmeklēšanas nedraud apsūdzības par vairākus gadu desmitus seno noziegumu.

Arī parlamenta deputāti ir asi kritizējuši Dienvidjorkšīras policiju par lietas izmeklēšanu, jo policija vienojās ar BBC par kratīšanas Ričarda mājās pārraidīšanu tiešsaistē.

Ričards svētdien izplatītā paziņojumā norādīja, ka "mana dzīve tika sagriezta kājām gaisā un mana reputācija visā pasaulē bez iemesla tika sabojāta. Es nevēlos, lai tas pats notiktu ar citiem sabiedrības acu priekšā vai nē".

"Esmu pārliecināts, ka privātums un policijas vadlīnijas ir jāievēro," viņš piebilda.

Mūziķis uzsvēra, ka likums pieļauj izņēmuma gadījumā publiskot izmeklēšanā iesaistītās personas vārdu pirms apsūdzību izvirzīšanas, tomēr viņa gadījumā tādu izņēmuma apstākļu nebija.

Kad BBC uzzināja par izmeklēšanu, Dienvidjorkšīras policija vienojās ar raidsabiedrību, ka tā atliek šīs informācijas publiskošanu.

BBC saņēma neoficiālu informāciju par plānoto kratīšanu, tādēļ tās filmēšanas komanda jau ieradās pie Ričarda mājas, lai tiešraidē ar helikoptera palīdzību pārraidītu detektīvu ierašanos un kratīšanas gaitu.

Raidsabiedrība ir atvainojusies par neērtību sagādāšanu dziedātājam, bet savu lēmumu filmēt notiekošo atzina par pareizu. Arī Dienvidjorkšīras policija ir atvainojusies mūziķim.

Mūziķis, kura skatuves karjera ilgusi vairāk nekā 50 gadu, noliedz, ka būtu bijis iesaistīts seksuālos noziegumos.

Britu prese pērn ziņoja, ka izmeklēšana ir saistīta ar sabiedriskās raidkompānijas BBC zvaigznes Džimija Savila un vairāku citu tagad jau cienījamos gados esošu populāru personu pastrādātiem seksuāliem noziegumiem, un Ričards nopratināts par kāda 16 gadu veca zēna seksuālu izmantošanu. Pēc Savila nāves 2011.gadā ir kļuvis zināms par simtiem seksuālu noziegumu, kurus viņš pastrādājis.

Ričarda  ieraksti ir pārdoti vairāk nekā 250 miljonos eksemplāru, un sava jauneklīgā izskata dēļ nereti tiek dēvēts par popmūzikas Pīteru Penu. Viņš ir trešajā vietā Lielbritānijas topā pēc visu laiku visvairāk pārdoto albumu skaita, atpaliekot vien no "The Beatles" un Elvisa Preslija.

Klifs Ričards  ir pārliecināts kristietis, kas izvairījies no popmūzikā tik bieži sastopamā dzīvesveida ar narkotikām un alkoholu. 1995.gadā viņš kļuva par pirmo britu rokzvaigzni, kas tika iecelta bruņinieku kārtā.

BNS/Foto: EPA/LETA