No privilēģijām līdz realitātei: Itālijas pēdējā karaļa mazdēls ielās tirgo makaronus
Filiberto Kalifornijas ielās automašīnā, kurai dots nosaukums "Venēcijas princis" - viņa tituls, kuru neatzīst Itālijas valdība - pārdod itāļu makaronus.
Trakā pasaule
2016. gada 13. jūlijs, 22:49

No privilēģijām līdz realitātei: Itālijas pēdējā karaļa mazdēls ielās tirgo makaronus

Jauns.lv

Itālijas pēdējā karaļa mazdēls sācis jaunu uzņēmējdarbību, Kalifornijas ielās pārdodot itāļu makaronus (pastu), vēstīja portāls "The Local".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

44 gadus vecais Emanuele Filiberto ir vienīgais Itālijas pēdējā karaļa Umberto II vīriešu kārtas mantinieks. Umberto II, kas bija karalis tikai 34 dienas, 1946.gadā bija spiests atstāts troni pēc tam, kad Itālijas vēlētāju vairākums referendumā atbalstīja valsts kļūšanu par republiku.

Līdz šim Filiberto ir iesaistījies dažādos darbos, kas nebūt nav uzskatāmi par monarhijas pārstāvim ierastiem. Piemēram, viņš ir piedalījies Itālijas deju šovā "Dejo ar zvaigzni", filmējies elektronisko cigarešu reklāmās, kurās apgalvo, ka tās palīdzēs uzlabot seksuālo dzīvi. Šo iemeslu dēļ daudzi Itālijā pēdējā karaļa troņmantnieku uzskata par apkaunojumu valstij.

Tomēr tagad Filiberto ir sācis jaunu uzņēmējdarbību ASV - Kalifornijas ielās automašīnā, kurai dots nosaukums "Venēcijas princis" - Filiberto tituls, kuru neatzīst Itālijas valdība - viņš pārdod itāļu makaronus.

Laikrakstam "Chi" biznesa ideju viņš pamatoja ar to, ka brauciena ASV laikā novērojis, ka ir daudz šādu pārtikas automašīnu, kurās var iegādāties meksikāņu vai Āzijas tradicionālos ēdienus, bet piedāvājumā nav nekā no itāļu makaroniem.

Izmantojot novēroto biznesa iespēju, Filiberto iegādājās pārtikas tirdzniecības automašīnu, nokrāsoja to karaliski zilajā Savojas karaļnama krāsā, kuru izmanto Itālijas valsts futbola un regbija komanda, noalgoja pavāru un devās uz Kaliforniju.

Izmantojot Vidusjūras piekrastei līdzīgo klimatu, Kalifornijā pastu Filiberto gatavo no vietējām izejvielām, tikai augstākās kvalitātes olīveļļu un miltus importējot no Itālijas. Viņa pārtikas automašīnā var iegādāties dažādus tradicionālus itāļu virtuves ēdienus par pieņemamām cenām.

Līdz septembrim viņš plāno tirdzniecību sākt vēl divās pārtikas automašīnās.

Šveices pilsētā Ženēvā dzimušais un augušais Filiberto pirmo reizi Itālijā ieradās 2002.gadā, kad parlaments atcēla aizliegumu gāztā Savojas karaļa pēctečiem ierasties valstī.

BNS/Foto: EPA/LETA