Uz jubilejas festivālu "Positivus 2016" plūst ļaužu tūkstoši. FOTO
Festivāls „Positivus 2016” palēnām uzņem apgriezienus un tūkstošiem ļaužu plūst uz Salacgrīvu. Pagaidām sastrēgumu vēl nav. Tie, kuri iekļuvuši teritorijā jau uz pilnu klapi bauda festivālu.
2016. gada 15. jūlijs, 17:38

Uz jubilejas festivālu "Positivus 2016" plūst ļaužu tūkstoši. FOTO

Jauns.lv

10. jubilejas festivāls "Positivus 2016" Salacgrīvas Zvejnieku parkā jau pirmajā dienā pulcē tūkstošiem ļaužu no Latvijas un tuvējām kaimiņvalstīm – Igaunijas un Lietuvas.

Lai arī festivāla pirmās dienas rīts lika ar bažām raudzīties, vai tik atkal nesāks līt, diena iegriezusies gana patīkama. Laiks ir patīkami silts, pie jūras gan, protams, vējo gana vareni. Kopumā pilnā sparā jau iespējams baudīt mūziku, pozitīvismu, atpūtu un labu kompāniju, ko sabraukušie arī dara.

Salacgrīvā ar bagātīgu mākslinieku koncertprogrammu sācies 10. "Positivus" festivāls, kas līdz pat 17. jūlijam uz sešām dažādām skatuvēm piedāvās Latvijas un ārvalstu mūziķu uzstāšanos.

Šodien uz festivāla galvenās skatuves uzstājas britu elektroniskās mūzikas apvienība "Hot Chip", Londonā dibinātais britu elektronikas trio "Years & Years", ar īpašu festivāla desmitajai jubilejai veltītu dīdžeju priekšnesumu uzstāsies viens no pašlaik pasaulē populārākajiem mūzikas producentiem un dīdžejiem Marks Ronsons, kā arī amerikāņu grupa "San Fermin".

Uz citām skatuvēm uzstāsies britu mūziķis Ričards Houlijs, amerikāņu hiphopa apvienība "Ho99o9", "Two", "Kashuks", "Singapūras satīns", "Laika suns" un "Mielavs un pārcēlāji", "NO?P" no Igaunijas un citi. Festivāla rīkotāji, atvēlot tā rīkošanai 1,2 miljonu eiro budžetu, festivāla jubilejas gadā sola priecēt ar daudzveidīgu un bagātu programmu. Festivāla teritorijā notiek dažādas aktivitātes, tostarp pirmo reizi festivāla apmeklētājus priecē maģisks franču cirks, savukārt kino teltī skatāma ne tikai filmu programma, bet būs iespēja piedalīties saistošās diskusijās ar kino ļaudīm, savas jomas profesionāļiem un kino mākslas cienītājiem.

Festivāla laikā darbojas arī "Rimi bērnu sala". Kamēr vecāki bauda festivālu, bērni kopā ar rūķiem, laumiņām, indiāņiem un citiem piedzīvojumu varoņiem nododas rotaļām, sporta aktivitātēm un intelektu attīstošiem piedzīvojumiem.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders