Slavenības
2016. gada 15. jūlijs, 21:00

"Positivus" ir sācies! Meiteņu tūkstoši spiedz, sagaidot savus elkus "Years&Years ". FOTO

Jauns.lv

10. jubilejas festivāla "Positivus 2016" pirmās dienas neapšaubāmie meiteņu un jaunkundžu elki bija britu elektroniskās mūzikas grupa "Years&Years". Salacgrīvas Zvejnieku parkā, sākot muzicēt grupai sajūsmas spiedzienu bija gana.

"Positivus" teritorija aizvien vairāk un vairāk piepildās ar mūzikas cienītājiem, kuri tuvākās trīs dienas ieplānojuši nodoties mūzikas, pozitīvisma un atpūtas garam. Festivālā ieradušās jau vairāki sabiedrībā zināmi ļaudis – dziedātāja Linda Leen, dīdžeji Artis Volfs un Toms Grēviņš, stiliste Santa Bindemane ar savu kavalieri, arhitektu Mārtiņu Pīlēnu, bijusī galvenā blondīne Marika Ģederte un citi.

Salacgrīvā ar bagātīgu mākslinieku koncertprogrammu aizrit 10. "Positivus" festivāls, kas līdz pat 17. jūlijam uz sešām dažādām skatuvēm piedāvās Latvijas un ārvalstu mūziķu uzstāšanos.

Šodien uz festivāla galvenās skatuves uzstājas britu elektroniskās mūzikas apvienība "Hot Chip", ar īpašu festivāla desmitajai jubilejai veltītu dīdžeju priekšnesumu uzstāsies viens no pašlaik pasaulē populārākajiem mūzikas producentiem un dīdžejiem Marks Ronsons, kā arī amerikāņu grupa "San Fermin".

Uz citām skatuvēm uzstājas britu mūziķis Ričards Houlijs, amerikāņu hiphopa apvienība "Ho99o9", "Two", "Kashuks", "Singapūras satīns", "Laika suns" un "Mielavs un pārcēlāji", "NO?P" no Igaunijas un citi. Festivāla rīkotāji, atvēlot tā rīkošanai 1,2 miljonu eiro budžetu, festivāla jubilejas gadā sola priecēt ar daudzveidīgu un bagātu programmu. Festivāla teritorijā notiek dažādas aktivitātes, tostarp pirmo reizi festivāla apmeklētājus priecē maģisks franču cirks, savukārt kino teltī skatāma ne tikai filmu programma, bet būs iespēja piedalīties saistošās diskusijās ar kino ļaudīm, savas jomas profesionāļiem un kino mākslas cienītājiem.

Festivāla laikā darbojas arī "bērnu sala". Kamēr vecāki bauda festivālu, bērni kopā ar rūķiem, laumiņām, indiāņiem un citiem piedzīvojumu varoņiem nododas rotaļām, sporta aktivitātēm un intelektu attīstošiem piedzīvojumiem.

   


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders