Slavenības
2016. gada 16. jūlijs, 13:13

Pozitīvā Salacgrīva palēnām mostas; rindas uz dušām zvērīgas. FOTO

Jauns.lv

Pēc vakardienas līksmības 10. jubilejas festivālā "Positivus 2016" rīts Salacgrīvā atnāca tā mazliet pavēlāk, kad saule jau pamatīgi cepina. Dažs pamodās svešā teltī, cits tik tagad, pamostoties savā "mājiņā" apjauta, ka, johaidī, kā tad tā sanācis un nav ieņemta kāda cita telts.

Festivāla telšu pilsētiņā novērojama gana drudžaina rosība, jo festivāla apmeklētāji, pirms došanās svinēt festivāla otro dienu cenšas sevi "savest kārtībā". Ūdens plūst, zobu pastu tūbiņas šņirkst, birstes pucē... Jestrākie festivāla dalībnieki nekautrējas kāpt uz auto jumtiem, lai labāk saskatītu, cik tad lielu teritoriju šogad aizņem telšu saimnieki.

Nav brīnums, ka rindas uz dušām ir zvērīgi garas, dažs mēģina ielīst bez rindas, bet visādi citādi situācija telšu pilsētiņā ir tāda, kādai tai nāktos būt pēc labi pavadītas pirmās no trim festivāla dienām. Spirdzinājumi jau tiek likti lietā, kādas uzkodas – arī.

Šogad festivālu kuplā pulkā apmeklējuši jau ierastie viesi no Igaunijas, kuru skaits pilsētiņā ir teju vai tikpat liels, cik mūsu bāleliņu skaits. Dzirdamas gan arī lietuviešu, somu, krievu, norvēģu un citas valodas.


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders