Slavenības
2016. gada 16. jūlijs, 22:00

Ralfiņš atkal metas pliks uz "Positivus" skatuves; skuķi ekstāzē. FOTO

Jauns.lv

Sestdienas vakarā Ralfs Eilands pirmo reizi uzstājās uz "Positivus" lielākās skatuves, šoreiz – kopā ar Latvijas Radio bigbendu, izpildot Maestro Raimonda Paula dziesmas.

Uzstāšanās bija visai nopietna, un daudzi to gaidīja ar nepacietību. Kā nekā Ralfs orķestra pavadībā pirmatskaņoja programmu, kas tapusi kopā ar Latvijas Radio bigbendu un Maestro.

Labi pazīstamās dziesmas aranžējuši Kārlis Vanags, Viktors Ritovs un Artis Orups. Pats Pauls, lai arī deva cerību, ka būs uz "Positivus" skatuves, tomēr savu klātbūtni atcēla, aizbildinoties ar veselības problēmām.

Sākot uzstāšanos, Ralfs pieteica, ka šis ir jubilejas gads gan festivālam, gan Raimondam Paulam. Un, ja ārzemju viesi vēl nezina, ar ko darīšana, dziedātājs angļu valodā pieteica, ka "Latvijā pat tie, kas netic Dievam, tic Raimondam Paulam", par to saņemot ovācijas.

Kā zināms, Ralfiņš uzstājoties paradis izģērbties. Lai arī formāts šoreiz bija visai klasisks, tas dziedātāju neatturēja no apģērba nomešanas. Knapi pirmā dziesma bija galā, kad Ralfs, atvainodamies Igijam Popam, kurš to festivālā darīs rīt, sāka atbrīvoties no žaketes, kaklasaites un krekla. Meitenes, protams, no sajūsmas spiedza.

Taujtāts, vai šis gājiens saskaņots ar Paulu, Ralfs pēc uzstāšanās atklāja, ka neesot gan, par ko droši vien "kādu komentāru no Maestro dabūs". "Bet viņam ir lieliska humora izjūta, savā ironiskajā stilā droši vien man kaut ko teiks, " pauda Eilands. Viņš uzreiz piebilda, ka visos Paula pasākumos, kuros nācies uzstāties, vienmēr palicis drēbēs, bet šoreiz neatteicies no sava rokraksta.

Skaidrojot, kāpēc jāvelk nost drēbes, Ralfs vēstīja, ka izģērbjas ne stila pēc, bet tādēļ, ka ļoti svīst un drēbēs dziedāt esot fiziski grūti. “Jā, un ar to arī atšķiros no citiem. Var teikt, tas ir mans rokraksts,” paskaidroja Ralfiņš. Turklāt 22 gadu vecumā puisis jūtas labā formā, tāpēc, lai atkailinātos uz skatuves, trenažiera zāle neesot nepieciešama.


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders