Gobziņš lūdz palīdzību: "Lielākā bezspēcībā neesmu bijis!" FOTO
Robertam Gobziņam nepieciešama gūžas operācija. Neciešamo sāpju dēļ viņš brīžiem spēj pārvietoties tikai ar speciāla kruķa palīdzību.
Slavenības
2016. gada 19. jūlijs, 13:26

Gobziņš lūdz palīdzību: "Lielākā bezspēcībā neesmu bijis!" FOTO

Jauns.lv

“Kauns lūgt citiem palīdzību, taču vakar vakarā iestājās tāds izmisums, ka vairs nespēju klusēt,” portālam kasjauns.lv saka mūziķis Roberts Gobziņš. Viņš spēj pārvietoties tikai ar pretsāpju līdzekļu palīdzību, turklāt aizvadītās nedēļas nogalē Roberta ģimenes miteklī notika ugunsgrēks, tāpēc viņš tagad dzīvo teltī.

“Man ir strauja veselības pasliktināšanās un dzīvoklī noticis ugunsgrēks. Lūdzu palīdzību! Mans tel 26333233”, naktī uz 19. jūliju sociālajā saziņas tīklā ierakstīja izmisušais Roberts Gobziņš, neko vairāk nepaskaidrojot. Kasjauns.lv devās pie Roberta otrdienas rītā, lai uzzinātu, kas tad ar tautā iemīlēto mākslinieku īsti noticis.

Roberts Gobziņš ar ģimeni – sievu Madaru un abām mazajām meitiņām Marutu Agapi un Annu Mariju – dzīvo Gobziņu dzimtas īpašumā Āgenskalnā. Pagājušā gadsimta sākumā celtajā daudzīvokļu namā Roberts mitinās jau trešo paaudzi. Nams, gluži saprotams, ir laika zoba skarts, un, cik vien līdzekļu atļauj, Roberts cenšas savu mitekli labiekārtot, cīnoties ar mitrumu un sienu bojājošo sēnīti, kas pārņēmusi daļu dzīvokļa slapjā pagraba dēļ. Taču tagad arī  viss dzīvoklis ir nokvēpis ar indīgiem dūmiem.

Ugunsgrēks Roberta Gobziņa dzīvoklī notika piektdien pēcpusdienā, kad viņš devās uz procedūrām. Tās nepieciešamas, lai Roberts vispār spētu normāli pakustēties. Izrādās, ka pirms pāris gadiem Gobziņam tika veikta gūžas operācija, taču nu tā nepieciešama otrajai gūžai. “Esmu iestājies rindā uz valsts apmaksātu operāciju, jo pašam tik daudz naudas nav. Diemžēl rinda ir ļoti gara un man sava kārta jāgaida, ciešot nežēlīgas sāpes. Tās pat nevar izstāstīt - it kā tev sāpētu milzīgs zobs, turklāt visā ķermenī. Sāp tik ļoti, ka nevaru pastrādāt un pelnīt iztikai,” sajūtas raksturo Gozbiņš.

Viņš ar šīm sāpēm mokās katru dienu, tāpēc spēj eksistēt tikai ar spēcīgu prestsāpju līdzekļu injekcijām. “Tās ir ļoti dārgas, taču tad es vismaz spēju kaut ko padarīt. Diemžēl bieži vien šo zāļu dēļ reibst galva, un arī tas neatvieglo situāciju,” atklāts ir Roberts, piebilstot, ka papildus tam visam viņš ir arī salauzis ribas. “Nākot ārā no fizioterapijas, sareiba galva un kritu, ar plecu atsitoties pret kādu auto. Mani savāca ātrā palīdzība, laikam biju pat paģībis. Vēlāk ārsti konstatēja man ribu lūzumu un traumētu plecu. Tas gan nesāp tik ļoti, kā gūža, taču muzicēt spēju ar grūtībām,” atzīstas Roberts.

Tā nu tagad, ejot ar grūtībām, krāmējot mantas ar vienu roku, Roberts atbrīvo no iedzīves nokvēpušo dzīvokli, jo gaida ierodamies speciālistus, kas iztīrīs dzīvokli no melnajiem, indīgajiem kvēpiem. “Ugunsgrēks jau nebija liels. Taču dega plastmasa un viss dzīvoklis noklāts ar kvēpiem. Tie ir jānotīra, jo satur indīgas vielas, kas var izraisīt kancerogēnas saslimšanas. Notīrīt var tikai ar speciālu ķīmiju, taču šis pakalpojums maksā naudu,” paskaidro Roberts, izrādot apskādēto dzīvokli, kura puse ir jau no kvēpiem iztīrīta, bet otrajai pusei līdzekļu pietrūkst.

Koridorā redzama arī vieta, kur izcēlās ugunsgrēks. Izrādās, ka pie vainas bijusi svecīte, ko Gobziņš tur zem svētbildes. “Dedzinu to katru dienu. Svecīte ir stikla trauciņā – kas tur var notikt? Taču todien, gribēdams, lai būtu smukāk, apakšā paliku plastmasas trauciņu. Un laikam bija caurvējš, un svecīte apgāzās. Kaimiņiene pamanīja dūmus, un, par laimi nebiju aizslēdzis durvis, tāpēc viņa ātri vien apdzēsa liesmas. Tagad pats dzīvoju pagalmā teltī, labi, ka sieva ar meitām bija laukos,” stāsta Roberts.

Viņš visu nedēļas nogali, mocīdamies ar sāpēm, nesis ārā no bojātā dzīvokļa visu iedzīvi, palīgā ieradusies arī sieva Madara. Palīdzot atsaucīgajiem kaimiņiem, pagalmā uzslietas arī nojumes, kur Robertam salikt mantas. “Kopš piektdienas pēcpusdienas praktiski nemaz neesmu gulējis. Esmu pamatīgā izmisumā. Viens ir tas, ka nav līdzekļu, lai novērstu skādi, bet otrs – ka man pašam ir fiziski grūti. Viens maz ko spēju padarīt. Tāpēc arī rakstīju šo izmisuma saucienu pēc palīdzības. Un – nu jau jūtos mazliet labāk, jo ļaudis tomēr sniedz palīdzīgu roku. Paldies jums,” aizkustināts ir nelaimē nonākušais Roberts, kuram gatavi palīdzēt gan draugi, gan pilnīgi sveši cilvēki, kurus ar savām dziesmām un jokiem priecējis Roberts Gobziņš.

Robertam Gobziņam finansiāli var palīdzēt ar ziedojumiem.

Roberta Gobziņa konta numurs Swedbankā:

LV81HABA0551009390875

, P.K.

130764-13075
Kasjauns.lv/Foto: Juris Vaidakovs