Festivālā Spānijā vīra un dēla acu priekšā bullis nodur 47 gadus vecu sievieti. VIDEO
Ģimenes acu priekšā vērsis nodur festivāla apmeklētāju.
Trakā pasaule
2016. gada 19. jūlijs, 13:42

Festivālā Spānijā vīra un dēla acu priekšā bullis nodur 47 gadus vecu sievieti. VIDEO

Jauns.lv

Kāda 47 gadus veca sieviete kopā ar bērniem un vīru apmeklēja festivālu Spānijā, kurā galvenajās lomās ir brīvgaitā palaisti vērši. Sofija uz festivālu atbrauca no tuvējā blakus ciema, un viņas dzīvība izdzisa šīs „izklaides” laikā.

Kā vēsta ārvalstu mediji, aculiecinieks mammas nāvei bija viņas 9 gadus vecais dēls, kā arī vīrs. Sofijai Lopesai Gonsalesai ir vēl viens 15 gadus vecs dēls.

Dramatiskajā video nofilmēts brīdis, kā priekšnesuma skatītāji, sevi saudzējot, satupuši uz ēku palodzēm un slēpjas aiz māju ieeju žogiem, tomēr mirusī sieviete nebija kārtīgi nomaskējusies. No krātiņa izlaistais bullēns sāka joņot pa nelielo ielu un ar ragiem iedūrās sievietē. Video dzirdami viņas agonijas kliedzieni; Sofija no gūtajiem ievainojumiem vēlāk slimnīcā mira.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka šogad Spānijā Bario cīņā austrumu pilsētā Teruelā uz 530 kilogramus smaga vērša kreisā raga uzdūrās ar gurnu. Pēc tam vērsis viņu pārmeta uz otru pusi, iedurot ragu krūtīs un pārplēšot plaušu un aortu. Mediķi pie matadora ieradās gandrīz nekavējoties, tomēr mēģinājumi glābt viņa dzīvību beidzās nesekmīgi.

Cīņa tika pārraidīta televīzijas tiešraidē.

Pamplonas slavenā Svētā Fermina svētku vēršu skrējiena dalībnieki, pieminot bojāgājušo matadoru, skrējienu veica ar melnām lentām ap roku. Svētki Teruelā tika apturēti.

Iepriekš vēršu cīņās profesionāls matadors gāja bojā 1985.gadā Madridē, kad 21 gadu veco Francijas pilsoni Hosē Kubero sadūra vērsis.


Kasjauns.lv/LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video / AFP/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA, EPA/LETA